https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pomurje zajela zelo gosta megla

08.11.2018 ob 10:00  

V zadnjih dneh smo v Pomurju priča intenzivni megli, ki je prisotno čez celi dan. Najhuje je v jutranjih urah in v večernih urah, ko je preglednost na cestah zelo slaba. Pri tem so ogroženi tudi pešci, kolesarji in drugi udeleženci v prometu. Dodatna previdnost v teh dneh torej ni odveč. 


O megli govorimo, kadar vidljivost zaradi prisotnosti vodnih kapljic pade pod 1000 m. Meglene kapljice, nastanejo ob kondenzaciji, zrak se pri tem ohladi do temperature rosišča. Pri nas je najpogostejša v jesenskem in zimskem času. Gre za pogost pojav in neposredno ne povzroča škode, posredno pa bi lahko rekli, da ima megla vpliv na cestni promet. Še posebej nevarna je megla v pasovih, ko se na kratki razdalji zelo hitro spreminja vidljivost. Motnje so tudi v letalskem prometu (zamude) in ladijskem prometu. 

Ob meglenih dneh tudi večkrat prižgemo luč, se pravi je večja poraba energije. Kakovost zraka je v meglenih zimskih dneh zelo slaba. Sivi dnevi vplivajo tudi na nekatere vremensko občutljive ljudi.

Kakšno vreme lahko pričakujemo v prihodnjih dneh?

V petek bo še precej gosta koprenasta oblačnost. Temperature se bodo gibale zjutraj od 3. do 8. stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature bodo od 13. do 18. stopinj Celzija. Za vikend vremenoslovci napovedujejo izboljšanje vremena. Sobota bo v vzhodni Sloveniji delano jasna, zapihal bo jugozahodni veter. Nedelja bo sočna. V preostalih delih Slovenije bo prevladovalo pretežno oblačno vreme. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.