https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Gornjih Petrovcih odprli razstavo Vojna za samostojno Slovenijo 1991

Gornji Petrovci, 08.11.2018 ob 17:00  

Na Osnovni šoli Gornji Petrovci so v četrtek, 8. novembra ob 11. uri, odprli razstavo z naslovom »Vojna za samostojno Slovenijo 1991«, ki z besedo in fotografijo dokumentira prelomne dogodke na poti do neodvisne in suverene Republike Slovenije.

Gostujoča razstava Muzeja slovenske policije je nastala v organizaciji Policijskega veteranskega društva sever za Pomurje, Občine Gornji Petrovci in Osnovne šole Gornji Petrovci. Pred odprtjem razstave so na prireditvi s kulturnim programom navzoče nagovorili ravnatelj Osnovne šole Gornji Petrovci Johann Laco, župan Občine Gornji Petrovci Franc Šlihthuber, predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje Drago Ribaš ter dolgoletna kustosinja Policijskega muzeja v Tacnu in soavtorica vsebinskega dela razstave Biserka Debeljak.

V nadaljevanju so govorniki na prireditvi spregovorili o pomenu takratnih zgodovinskih dogodkov za neodvisno in suvereno državo Slovencev, za katero si je slovenski narod prizadeval stoletja. Nadalje so spregovorili, kako zelo pomembno je za državljane vedenje o tem, zakaj in kako smo prišli do svoje države, še posebej za mlajšo generacijo. Obenem je tudi pomembno, da se zgodovinski dogodki zapišejo, fotografirajo in dokumentirajo ter, da ne grejo v pozabo.

Prireditev so s kulturnim programom, plesom, glasbo in folkloro popestrili učenci Osnovne šole Gornji Petrovci. Zbrani obiskovalci prireditve in učenci so z zanimanjem prisluhnili govorcem in nastopajočim. Kustosinja Policijskega muzeja in soavtorica razstave Biserka Debeljak je nato zbranim in učencem osnovne šole z vodenim ogledom in razlago predstavila prelomne dogodke na poti Republike Slovenije do neodvisne in suverene države.

Razstava Muzeja slovenske policije, ki z besedo in fotografijo bogato dokumentira dogajanje povezano z osamosvajanjem naše države in vojno za samostojno Slovenijo leta 1991, bo odprta za ogled obiskovalcev v prostorih Osnovne šole Gornji Petrovci od 8. do 18. novembra do 15. ure. Gostujoča razstava je obenem plod dobrega sodelovanja Muzeja slovenske policije, Policijskega veteranskega društva sever za Pomurje, Policijske postaje, Osnovne šole in Občine Gornji Petrovci, ki s tem pomaga in podpira društveno delovanje in udejstvovanje v lokalni skupnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2018 ob 20:30 revizor gost

      Ka pa njin je mali zapufani Feri meu za povedati? Ka bo slučajno še dale župan in da jim bo zapufal pra-pra vnuke :-)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2018 ob 20:50 Joco gost

      Ka te boli ka de dale župan... Uhh. Nemreš naček, nej? Kakšne protikandidati so se rejsan nema kaj bojati.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2018 ob 20:50 ksantipa gost

      Neščen omalovaževati spopadov 1991, a naj mi nešče pove, kaj imamo danes od te samostojne države, ki nam jo je ukradlo 100 tajkunov, ostale pa hrani Rdeči križ ali so pa lačni.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2018 ob 20:14 čondraš gost

        Imaš bistevno več kot si imel od Jugoslavije in njenih presežkov kot so Jugo Koral , Pony, Warburg , Kraš napolitanke, prešvercane kavbojke s Trsta, prešvercan pralni prašek, tankanje na parne dni...vsi vi ki ste si želeli SLovenije zgolj zaradi denarja, vam je prav da ga nimate, čeprav imate kljub vsemu vsega 5 - krat več kot ste imeli takrat jočete za siromačijo, siromaki, pa idi na Kosovo ali pa v Srbijo, tam lahko živiš še naprej kot bi bil v Jugoslaviji ;) .

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.11.2018 ob 20:55 kapečan gost

      žalostno, tota deca sploh ne vejo za kaj se gre, važno ka se nekaj duva, pa tota razsztava je že prošlost, ja, ja na teh zakotnih krajih to še lehko kožejo, pa se vun mečejo, rad bi samo zna kelko de odroslih lidij prišlo gledat, pa to več nikoga ne zanima ...

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2018 ob 20:16 čondraš gost

      Najbolj pa serjete po SLoveniji, tisti z novimi bajtami, z dragimi BMW-ji ki še po šihtu malo fušate..in ste depresivni ko je treba kakšen del na dragem BMW-ju zamenjat ali pa ga tankat, takrat ponavadi več ni denarja, te pa so tajkuni krivi za slabo voljo in SLovenija.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2018 ob 20:16 čondraš gost

      Kar se pa razstave tiče pa samo...kapo dol in za vzgled ostalim.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.11.2018 ob 10:07 victor gost

      čondraš ti že znaš ko si se narodu 1991.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.