https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi bodo začeli z izgradnjo Centra za zaščito in reševanje

Lendava, 10.11.2018 ob 19:05  

V Lendavi so včeraj, 9. novembra, svečano obeležili začetek gradnje Centra za zaščito in reševanje Lendava.

Občina Lendava si z gradnjo in vzpostavitvijo Centra za zaščito in reševanje Lendava prizadeva za boljše pogoje na področju požarne varnosti ter varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Z novim Centrom, ki predstavlja veliko pridobitev za občino Lendava, se bodo izboljšati pogoji za delovanje gasilskih društev, Civilne zaščite, Rdečega križa ter drugih sorodnih organizacij.

O projektu je najprej spregovoril župan občine Lendava mag. Anton Balažek, ki je povedal, da bi center naj bil izgrajen do maja 2019, ob tem pa še izrazil pričakovanje, da bo: »v prihodnje zrasel, ne samo infrastrukturno lep center, ampak tudi vsebinsko bogat center«.

Svečanosti se je udeležil tudi minister za obrambo Republike Slovenije Karl Erjavec, ki je v svojem nagovoru izrazil veselje: »da bo ta moderen center omogočil povezovanje različnih služb, ki skrbijo za našo varnost.« Ob tem pa je še dodal: »predlagal sem, da bi tukaj bil poseben prostor tudi za helikopterje. Glede na to, da bomo nabavili nove helikopterje za nujno medicinsko pomoč, se mi zdi prav, da ob takem centru imamo tudi to zmogljivost«.

Navzoče je nagovoril tudi predsednik Gasilske zveze Lendava Srečko Prendl, ki se je zahvalil vsem sodelujočim pri načrtovanju tega centra, ki za gasilce pomeni velik napredek za boljše delo in boljšo varnost gasilcev ter seveda boljšo varnost vseh občanov.

Začetek gradnje Centra za zaščito in reševanje Lendava so svečano obeležili z odkritjem gradbiščne table, in sicer so to storili Karl Erjavec, Anton Balažek ter Srečko Prendl.

Slovesnosti pa so se poleg že navedenih udeležili tudi generalni direktor uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, narodnostni poslanec Državnega zbora RS Ferenc Horváth, častni predsednik PGD Lendava in častni občan Občine Lendava Ferenc Hajós ter predstavniki gasilske zveze Lendava in prostovoljnih gasilskih društev občine Lendava, rdečega križa Slovenije območnega združenja Lendava ter civilne zaščite.

Z Avsenikovo glasbo pa sta dogodek popestrila Samo Jaklin in Klemen Sobočan pod mentorstvom Denisa Zvera.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2018 ob 19:19 Komentator gost

      Zalost od zalosti...gradnjo tega centra napoveduje ze 3 leta...da bi lahko sedaj 1 teden pred volitvami polozil temeljni kamn z vsem rompompomom...pa se clovek NE kandidira za zupana vec ampak samo za svetnika!ampak res...racunica...Suc zupan,Balazek podzupan...a to boste obcani podprli?poglejte sliko na facebooku od Suca,kak se slika z Horvatom,Erjavcem in Balazekom...saj Suc je cisto neodvisen....sanjajte in pol se boste zbudili...naredite za lendavo enkrat nekaj dobrega in ne volite Suca in ne dajte glas DESUSU...da se 1x ta agonija v Lendavi konca...dajte komurkoli drugemu glas...samo tem ne...16 let ni dovolj kaj so Balazek in njegovi Lendavi slabega naredili...in oni se grejo norca iz vseh nas....pa se to....Sucu kampanjo financira Sven Sarjas (on je narocnik njegovih plakatov)...bivsi LDS in bivsi SMC..bivsa desna roka Laj Franca v DZ..kaj sta pa oba naredila za Lendavo...ajde ljudje...zmigat se...

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2018 ob 20:41 kukel gost

      Točno tak je. Kak li se človeki povej na lejpi način, ka je gol..en? Dičak, šou bi kak guspoud, nej pa kak konj blesavi. Pa itak vijdin ka neščeš iti. Jeb..ti oblast.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2018 ob 0:50 gasilec gost

      Kar se tiče novega Centra za zaščito: Balažek in Erjavec sta s simbolnim dejanjem odkrila gradbiščno tablo... Vau! Nerazumljivo je, kaj Balažek hoče, če pa bo Lendava čez mesec dni imela novega župana? Balažek zganja reklamo, kot da bi hotel zmagati na županskih volitvah, a sploh ne kandidira! Le kaj se dogaja v Lendavi? Balažek je po predvolilnih anketah verjetno spoznal, da lahko izgubi županske volitve. Podobno kot v Soboti pred štirimi leti. V tem primeru bi seveda takoj izgubil vse. Takoj bi se zaprle občinske pipe, vse lovke bi bile naenkrat prerezane... Pa se je odločil, da bo raje na listi stranke upokojencev prišel v občinski svet. Poskusil bo vladati 10-12 občinskim svetnikom in preko njih še novemu županu. Tako so si izmislili Suča, mladeniča brez vsakih političnih izkušenj. A bo Balažek potem postal podžupan? Lendavčani, ne smemo dovoliti političnih igric v imenu demokracije! Treba je voliti proti Balažeku in Suču, to je edino higienično. Nihče noče skrivnih volitev. Kdo pa si želi umazanih političnih iger naslednja štiri leta?

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2018 ob 9:53 kukel gost

      Vupan, ka te bar gasilci pametni!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.11.2018 ob 13:33 gasilec gost

      Kolegi gasilci! Balažek je naše PGD-je zapostavljal 12 let. Poišče nas samo takrat, ko so volitve, ko rabi glasove gasilcev in njihovih družin. Enako kak zdaj! Postroji nas, ker rabi naše glasove. Ampak Balažek več ne bo župan. Glasujmo za tiste, ki so s svojim delom v krajevnih skupnostih že dokazali, da jim je do krajanov in naših društev, predlagam da podpremo Heleno Antolin in Kulčara.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2018 ob 14:10 Hanzek gost

        Kulcarja nikoli in kam se sploh rivle če tak i tak nede dobo glasov mađarona netrebamo

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2018 ob 14:40 naša lepa gost

        Če bi pravo ka je Magyar mađaron, ali Süč (madžarsko = krznar), ali Laj z Lakoša, Kasaš (kosec) z Doline... te so vsi mađaroni ali kak?...

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2018 ob 20:45 slo-10 gost

        gasilec prosim te da se ne oglašaš već saj gasilci imajo svojo listo in ti si sramota za gasilce::

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2018 ob 15:16 Hanzek gost

      Ali tak mađaron zagriženi kak te Kulcar ka niti besede slovenske nevej povedati ko je v kaki družbi je nej niti eden od kandidatov razen se mogoče Laj Suc ali pa Mađar eden od njeva se dobo

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.