https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Leopoldov sejem privablja številne obiskovalce

Gornja Radgona, 15.11.2018 ob 11:00  

Danes, 15. novembra, na Trgu svobode v Gornji Radgoni poteka že tradicionalni Leopoldov sejem. Za mesto sejmov in penine velja za najstarejši sejem. Začetki Leopoldovega sejma segajo v leto 1700, od takrat naprej se Leopoldov sejem organizira na obeh bregovih reke Mure, tako v Gornji Radgoni kot tudi v avstrijski Radgoni oziroma Bad Radkersburgu. 


Leopoldov sejem tudi letos za obiskovalce ponuja najrazličnejše izdelke. Gre torej za enega najstarejših tovrstnih sejmov na našem območju, na katerem se lahko praktično kupi skoraj vse. Predstavljajo so se številne domače in umetnostne obrti. Obenem pa se na stojnicah predstavljajo domača in sosednja društva ter zavodi.

Med 7. in 16. uro so organizatorji za obiskovalce pripravili tudi kulinarično in vinsko ponudbo, ki ponuja številne kmečke dobrote in žlahtno kapljico prleških vinarjev.

Obiskovalci se lahko sprehodijo med unikatnimi izdelki iz lesa, stojnicami z mesnimi, medenimi in drugimi kulinaričnimi dobrotami ali sladkarijami. Številni ponujajo oblačila, od zimskih pokrival do nogavic in čevljev. Ne manjka niti nakit in zavese ter kitajski produkti. Nekatere kmetije na svojih stojnicah ponujajo zelenjavo, kot so česen, fižol in drugo. Ogreti se je mogoče s kuhanim vinom in okrepčati z domačimi klobasami ter čevapčiči. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.