https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nas v Pomurju že čaka prva snežna pošiljka letos?

15.11.2018 ob 13:00  

Po obdobju nadpovprečno toplega vremena v prvi polovici novembra je v naše kraje postopoma že začel dotekati vse bolj hladnejši zrak. Nas v Pomurju kmalu že čaka prva snežna pošiljka letos? Ne pozabite tudi na zakonsko obvezno zimsko opremo vozil od 15. novembra dalje.


Toplemu jesenskemu vremenu, ki je vztrajalo skoraj vse do sredine novembra,  se hitro bliža konec. V teh dneh namreč prihaja obdobje zimskega vremena, česar se bodo najbolj razveselili ljubitelji zime, snega, smučanja in vsega kar prinaša zimsko vreme.

Po napovedih vremenoslovcev Agencije RS za okolje bo sicer danes popoldne na Primorskem in v gorah še precej jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 17 °C. Jutri bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, drugod bo pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo popoldne okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne od 4 do 10, na Primorskem do 15 °C.

Vir: Arso

Nad naše kraje prihaja hladen zrak, zapihali bodo vetrovi, zjutraj blizu ledišča

Anticiklon, ki zadnje dni vztraja nad nami se bo pomaknil proti severu Evrope in po svoji vzhodni strani odprl pot hladnemu zraku proti Alpam in Sredozemlju. Od sredine tedna so že zapihali vetrovi vzhodnih smeri, na Primorskem burja, in so nad naše kraje postopno prinesli hladnejši zrak. Padavin do konca tedna ni pričakovati. Dnevne temperature bodo čez vikend dosegale vrednosti med 8 in 12 °C, medtem ko se bodo jutranje marsikje približale ledišču.

 

Foto: neurje.si

Naslednji teden prihaja mrzel arktični zrak, tudi prvi sneg letos?

V začetku prihodnjega tedna prihaja nad naše kraje nov, večji val mrzlega zraka. Anticiklon nad Skandinavijo se bo namreč okrepil, po njegovi vzhodni strani bo iz smeri Rusije proti Sredozemlju hitro pljusknil mrzel arktični zrak. Veter severovzhodne smeri se bo okrepil, okrepila se bo tudi burja na Primorskem.

Obstaja tudi možnost prvih snežnih padavin v prihajajoči zimi. Ali bomo prvi sneg v letošnji zimi dočakali tudi v nižinah in v Pomurju, je po napovedih vremenoslovcev še prezgodaj napovedovati. Vremenske razmere bodo odvisne tudi od tega, kako intenziven bo prodor mrzlega zraka ob začetku prihodnjega tedna iz severa Evrope.

Od 15. novembra obvezna zimska oprema vozil

Velja spomniti, da je v skladu z Zakonom o varnosti cestnega prometa med 15. novembrom in 15. marcem, zaradi varnosti in v izogib kaznim za prekrške, obvezna oprema vozila z zimsko opremo. Če se napovedanega prihoda zime veselimo ali ne, bomo vsekakor morali oblečti toplejša oblačila in bunde, smučišča pa bodo lahko postopno zagnala snežne topove, saj bodo zimske temperature prišle tudi v nižine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2018 ob 21:09 kapate gost

      Kda te skinuli sliko ovoga zgoraj, ka se tak bebavo reži?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2018 ob 5:06 povezani gost

      Naj ge gori ;-) naj saki keri pride na te portal vidi što je to ;-) ka de se ga lejko izogno na cesti :-) ha ha vse je zakleno za komentirati ker je nej gli tak kak je on ščel :-) to anketo pa si lejko v rit porine ha ha

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2018 ob 14:54 ediks gost

      hehe maš praf povezani...se so dol zaprli za komentejranje,tau je zaj ži več kak,da bi neven v nekšoj rusiji bilij.ka nesmiš izražati svojoga mnenja,cilao viškin "veljakon "nej ...pomurec.com se je pa fejst pokvaro..tc tc tc

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2018 ob 16:58 jajo gost

      Vi komentatorji nimate ne etike in ne morale.Kaj bi radi komentirali?SRAM VAS JE LAHKO ZA VAŠA IZRAŽENA MNENJA jaz bi vse vaše komentarje izbrisal.Sicer pa s tem kažete kakšne osebnosti ste.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2018 ob 18:32 KLINAC gost

      JAJO TAKO SE GOVORI BRAVO

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.11.2018 ob 23:56 zijma gost

      hja JAJA nemreš ka,resnica bolij ..pa zijma ide tuj kcoj...tij tuj kažeš kakša osebnost si ..ka bi se dol zbrisal ka što napijše,tau pa nej fajn ..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.