https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti postavljajo praznične lučke

Murska Sobota, 16.11.2018 ob 15:30  

Danes v središču Murske Sobote nadaljujejo z nameščanjem prazničnih lučk in s tem naznanjajo, da se nam približuje praznični december.

Prižig lučk

Na praznik sv. Miklavža, ki je zavetnik mesta, bodo prižgali tudi praznično okrasitev v mestnem središču. Park bo tudi letos polepšala pravljična dežela z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz znanih pravljic. Ob soju tisočerih lučk in svetlobnih elementov po mestu bodo za čarobnost v parku poskrbeli številni pisani lampijoni.

Mikloševo senje

Na praznik sv. Nikolaja, 6. decembra, bo v središču mesta celodnevno sejemsko dogajanje, kjer bo za bogato ponudbo poskrbelo 370 kramarjev, 60 rokodelcev, domači gostinci in glasbeniki. Manjkal pa ne bo niti Miklavž, ki bo najbolj razveselil najmlajše. 

 

Drsališče

Drsališče v Murski Soboti bo vabilo ljubitelje drsanja od 6. 12. 2018, letos na novi lokaciji, v Drevoredu Martina Luthra. Dogajanje ob drsališču bo od odprtja do božiča spremljal glasbeni in animacijski program. Vse dni bo poskrbljeno za gostinsko ponudbo. Kot minula leta bo zagotovljeno brezplačno drsanje za občane Mestne občine Murska Sobota in nepridobitne institucije s sedežem v mestni občini.

Drsališče bo obratovalo do 24. februarja 2019. Praznična okrasitev mestnega središča bo zajemala okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in drevoreda Martina Luthra. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2018 ob 17:47 rudi, gost

      nej samu zbisneti trbej, tou bi mogli pustavlati januara 2019, ko se bomo pripravlali na prehod 2019/20, ko bo že svet upostošen, pa bi nan cejlu letu mogle svejtiti.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2018 ob 9:08 DEBELI FUKJENEC gost

      Kot občan MOMS imam vso pravico vprašati koliko bo to vse skupaj stalo, zato ne brišite mojega komentarja. Mislim, da bi bilo dva tedna povsem dovolj za to razsvetljevanje, privarčevalni denar pa razdeliti ljudem, ki ga najbolj potrebujejo. Kaj pomaga blišč na ulicah, če veliko občanov nima denarja za hrano. Župan Jevšek pojdi kdaj na Karitas, Podpornico, Rdeči križ in druge dobrodelne organizacije, da ti bodo tam povedali kako živijo tvoji občani. Nehaj se sprenevedati in z bliščem na ulicah zakriti revščino, ki je vsak dan večja!!!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2018 ob 12:00 lolek gost

      Zakaj mesto ne bi bilo celo leto tako lepo okrašeno? In vsako noč Murine reflektorje na Slovensko obrniti in naj svetijo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.