https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO in VIDEO: Ludvik Novak ostaja župan v Puconcih

Bodonci, 19.11.2018 ob 6:00  

Ludvik Novak je, v boju z enim protikandidatom, še enkrat postal župan Občine Puconci.


V Bodoncih so se z županom Ludvikom Novakom ob razglasitvi rezultatov poveselili prijatelji, znanci in sovaščani ter ostali podporniki. Med čakanjem na razglasitev uradnih rezultatov so nestrpno spremljali vmesne posodobitve, nekateri pa so za umirjenje vzdušja posegli po kartah. Župan se je v nagovoru vsem zahvalil in izrazil željo za dobro sodelovanje z ostalimi strankami ter prizadevanje za nadaljnji razvoj občine.

 

Naslednji koraki

“V prejšnjem mandatu so na Občino prišli projekti, ki jih želim v tem mandatu nadaljevati in dokončati,” je dejal župan, omenil pa je tudi, da nima nadaljnjih ambicij za župansko kandidaturo v prihodnje. Pomembni projekti, ki se jih bo župan lotil so nadaljevanje z izgradnjo kanalizacije, širjenje turističnih kapacitet in izgradnja rekreativnih poti. V naslednjem letu bodo namreč Puconci povezani z Mursko soboto preko kolesarske steze, ta pa se bo v bodoče nadaljevala tudi po ostalih vaseh občine. Kot pomembni projekt in večjo investicijo je izpostavil tudi prenovo ter zamenjavo nekaterih odsekov vodovodnega omrežja, ki je bilo zgrajeno še v času Jugoslavije.

Napet boj

Bitka s protikandidatom Brankom Ritlopom je bila tesna, saj vmesni rezultati vse do zadnjih glasov niso bili odločilni. Na koncu je Novak zmagal s 52,77% glasov in poudaril da “nihče ni zmagovalec, saj nismo tukaj zase, ampak za ljudi.” Medsebojno sodelovanje je pomembno, prav tako župan pravi, da je pripravljen tudi protikandidata prositi za pomoč, če bo to doprineslo dobrobiti občank in občanov. “Jutri je običajni ponedeljek,” je še dodal.

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija