https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Drugi krog volitev v osmih pomurskih občinah

19.11.2018 ob 10:00  

V nedeljo smo tudi v 27 pomurskih občinah izbirali nova vodstva. V prvem krogu je 19 občin že izbralo župane oziroma županje za prihodnji štiriletni mandat, osem pomurskih občin pa bo moralo novega župana/županjo izvoliti v drugem krogu volitev.

Iz velikega nabora kandidatov novega župana še niso izbrali v vseh treh občinah, kjer dosedanji župani niso kandidirali, to je v Apačah, Lendavi ter Radencih. V drugem krogu se bosta v občini Apače pomerila Andrej Steyer, ki je prejel 32,99 odstotka glasov v prvem krogu in Zvonko Bevk, ki je 26,99 odstotka glasov. V občini Lendava gresta v drugi krog Dejan Süč s 25,83 odstotki glasov in Janez Magyar s 24,97 odstotki. V občini Radenci pa se bodo občani odločali med Romanom Leljakom (27,33 odstotka glasov) in Emilom Šmidom (18,79 odstotka glasov).

Novega župana bodo v drugem krogu izvolili tudi v občini Turnišče, kjer je dosedanja županja izpadla iz boja za županski stolček. V drugem krogu se bodo občani tako odločali med Borutom Horvatom, ki je v prvem krogu dobil 38,34 odstotka glasov, ter mag. Stanislavom Sobočanom, ki je dobil 27,94 odstotka glasov.

Dosedanji župani v štirih pomurskih občinah pa še ostajajo v boju za ponovno izvolitev. Slabše kaže dosedanjemu županu občine Cankova Dragu Vogrinčiču, ki je v prvem krogu prejel 29,97 odstotka glasov občanov, njegov nasprotnik v drugem krogu Danilo Kacijan pa 49,42 odstotka.

Za ponovno izvolitev pa dobro kaže dosedanjim županom v občinah Gornja Radgona, Ljutomer ter Tišina. V Gornji Radgoni je v prvem krogu dosedanji župan Stanislav Rojko prejel 43,14 odstotka glasov, njegov nasprotnik v drugem krogu Dušan Zagorc pa 19,63 odstotka. V Ljutomeru je dosedanja županja mag. Olga Karba prejela zaupanje 41,74 odstotka občanov in se bo v drugem krogu pomerila z Dejanom Karba, ki je prejel 25,21 odstotka glasov. V občini Tišina pa je dosedanji župan Franc Horvat prejel 49,63 odstotka glasov, njegov protikandidat v drugem krogu Ivan Horvat pa 22,95 odstotka glasov.

Vsi podatki so neuradni. Drugi krog volitev, kjer bodo občani izbrali nove ali stare župane, pa je predviden za 2. december 2018.

    Fotogalerija