https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Mladi izmenjavo zaključili z okroglo mizo

19.11.2018  

Zavod Pomaju, zavod za informativne in promocijske dejavnosti Murska Sobota, je v okviru programa Erasmus+ Mladi v akciji gostil mladinsko izmenjavo na tematiko "Lažne novice, lažna realnost?", ki je potekal med 9. in 17. novembrom. 


Mladi so spoznavali in debatirali o lažnih novicah v medijih, sovražnem govoru do ranljivih skupin, kot so LGBT skupnost, Romska skupnost, begunci in sovražni govor v politiki.

Skozi delavnice so obiskali tudi uredništvo Vestnika, lokalni radio Murski val in se seznanili z delom medijskega portala Pomurec.com. Udeleženci so se sestali tudi z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek, s katero so debatirali o sovražnem govoru v politiki ter o njenem delu in ženskah v politiki.
Tekom delavnic so pripravili tudi aktivnost "živa knjižnica", na katero so povabili goste, s katerimi so potem razvijali debato. Prav tako so mladi ob koncu mladinske izmenjave pripravili okroglo mizo za novinarje, kjer so jim predstavili svoje izdelke.

Na dogodku so predstavili tudi uradni videoposnetek mladinske izmenjave. V njem so prikazali aktivnosti izmenjave, mladi so spregovorili o sovražnem govoru in kako ga preprečiti. V predstavitev so vključili tudi fotografsko razstavo in predstavitev uradnega časopisa mladinske izmenjave ter ustvarjalno delavnico. Udeleženci pa so pripravili še fotografiranje z obiskovalci okrogle mize.

Foto: Zavod Pomaju

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.