https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Alen Lončar predstavil svojo pot z Goričkega v Piran

27.11.2018  

V MIKK-u je potekalo potopisno predavanje Alena Lončarja, ki je zbranim predstavil svojo pot z Goričkega v Piran, ki jo je prehodil letošnje poletje.


Alen se je letošnje poletje odpravil s Hodoša do Pirana, čeprav je njegova prvotna ideja bila, da se odpravi na Jakobovo pot El Camino de Santiago, so ga domači pregovorili, da se za začetek odpravi na krajšo pot, kar je tudi upošteval, vendar njegova želja ostaja in se bo v prihodnosti odpravil tudi na omenjeno pot. Predstavil je svoje priprave na pohod, za kar ni bilo veliko časa, saj se je za podvig odločil takoj po maturi.

Pot mu je prinesla veliko novih poznanstev, spoznaval je Slovenijo iz perspektive, ki je velikokrat ne vidimo, spoznaval je sebe, na poti je imel veliko časa za razmišljanje, predvsem pa mu je prinesla veliko neprecenljivih izkušenj. Poleg podpore staršev, starih staršev in drugih sorodnikov je Alen spoznal, da ima podporo tudi drugje in tako so ga, preden se je tretji dan podal na pot, presenetile njegove profesorice, kar mu je dalo veliko spodbude in zanosa.

Pot seveda ni bila vseskozi preprosta, velikokrat je zašel s poti in naredil dodaten kilometer ali še več, tudi poti niso bile vseskozi idealne, vreme je kakšen dan predstavljalo dodatno oviro in tudi klopov ni manjkalo. Žulji so bili njegov spremljevalec vse do konca, vendar je tudi to uspešno premagoval, čeprav ni bilo vedno lahko. Na sredini njegove poti se mu je pridružila mama, s katero sta potem pot nadaljevala vse do Pirana. V Piranu ga je pričakalo presenečenje, saj so ga pričakali domači, ki so z njim delili veselje in ponos, da mu je uspelo.
Alen se je zahvalil vsem, ki so ga spodbujali in mu pomagali, da je uspešno prehodil 400 km dolgo pot, ki si jo je zadal. V prvi vrsti so to bili njegovi starši, posebej pa je omenil še vse gostitelje pri katerih je prenočil, saj so mu vsi prijazno pomagali, če je kaj potreboval. Na poti, ki je trajala 14 dni, je kljub nevšečnostim, ki so se mu pripetile, doživel in videl marsikaj lepega, predvsem je omenil pokrajino in ostale lepote naše dežele ter izpostavil neverjetno prijaznost in gostoljubnost, predvsem prekmurskih ljudi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2018 ob 11:21 Gost gost

      Jesoš koga briga

      17 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2018 ob 12:34 Božo gost

      Alen samo tak naprej.... Ostalih bumbarjev ne poslušaj :)

      7 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2018 ob 12:44 lolek gost

      Luzer. Delo si najdi.

      17 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2018 ob 15:59 Alex gost

        Ti si luzer oz. lolek...ocitno... Eni se solajo ka nedo taksi loleki kak ti😂😂😂😂

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2018 ob 16:47 lolek gost

        Po vsej verjetnosti sem bolj šolan od tebe, od njega pa veliko več. Toliko v vednost. Človek bi rabil vsaj leto služenja vojaškega roka, da bi se našel.

        7 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2018 ob 0:05 lepec gost

      A je bil na predavanju g. dr. Celec????

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.