https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Brezposelnost najnižja po letu 2008

29.11.2018 ob 16:00  

Statistični urad je sporočil, da je trenutna stopnja brezposelnosti najnižja po letu 2008, ko se je začela globalna gospodarska kriza.

 

Pomurje nad državnim povprečjem

Po podatkih statističnega urada je bil septembra letos registrirani odstotek nezaposlenih le 7,8% na državni ravni. V pomurski regiji je ta številka nekoliko višja in sicer znaša 12,1%. V tretjem četrtletju je bilo delovno aktivnih 990.000 prebivalcev Slovenije, kar znaša 1,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Neaktivnih je bilo približno enako število prebivalcev in je znašalo 716.000.

Vrsta zaposlitvene pogodbe

V rednem delovnem razmerju je bilo zaposlenih 796.000, od tega  88,5 odstotka za nedoločen čas, 11,5 odstotka pa za določen čas.

Neaktivnost

68 odstotkov neaktivnih oseb ni iskalo dela zaradi upokojitve, 15 odstotkov zaradi izobraževanja oz. usposabljanja, devet odstotkov zaradi nezmožnosti za delo, bolezni ali invalidnosti, 7 odstotkov iz osebnih razlogov ali zaradi skrbi za družino, dva odstotka pa iz drugih razlogov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.