https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tega ribiči na Muri zagotovo ne bi smeli početi

Mura, 14.12.2018 ob 6:05  

Že v jeseni je bilo na reki Muri opaziti zelo čuden način ribolova. Nekateri ribiči si na prodnate nanose ob Muri ali neposredno ob obrežju reke postavijo manjše lesene ali iz drugih materialov sestavljene "hišice". Verjetno pa to ne bi motilo nikogar, če bi se ribolov na Muri izvajal izključno iz kopnega z ustrezno ribiško opremo. 

Zimski meseci so čas, ko večina ribičev postavi svojo opremo v kot in počaka do prvih spomladanskih žarkov. Praksa kaže, da še zdaleč ni tako. Vedno se namreč najde še kakšen ribič, ki se rad preizkusi tudi v hladnejših mesecih. Med zimske ribiče lahko zagotovo uvrstimo "sulčarje". Slednje zima vsekakor ne moti. Zima je čas, ko se odpre sezona lova na kralja voda – sulca. Omenjena riba je pozimi dodatno aktivna, saj išče dodatne kalorije za hladnejši del leta in hkrati pripravlja na spomladansko drst. Ob poslabšanju vremenskih razmer (dež, sneg) si ribiči obetajo dober ulov. Lov izvajajo tudi na reki Muri in njenih kanalih. 

Zmoti pa dejstvo, kot lahko vidite na spodnji sliki, da se nekateri ribolova lotevajo na popolnoma nesprejemljiv način. Kaj je ta kovinska konstrukcija? 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija