https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Prva seja novoizvoljenega murskosoboškega mestnega sveta

Murska Sobota, 07.12.2018 ob 18:00  

Danes je potekala prva, konstruktivna seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Na njej so potrdili člane mestnega sveta in sestavo  Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ). Seje so se udeležili tudi številni predstavniki javnih zavodov v mestni občini.


Jevšek si želi sloge, sodelovanja in povezovanja ter tudi aktivno opozicijo

Najprej so se novo izvoljeni mestne svetnice in svetniki seznanili s poročilom Občinske volilne komisije mestne občine o izidu volitev in potrdili člane mestnega sveta.

Nagovoril jih je župan Aleksander Jevšek, ki je med drugim izpostavil, da si želi sloge in povezanosti, saj le tako lahko dosežejo zastavljene cilje. Želi si tudi dobro komunikacijo in povezanost s krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi. Želi pa si tudi močno in aktivno opozicijo, ki bo opozarjala na težave, dvomila v rešitve in nadzorovala procese v občini.

 

Razprava ob imenovanju KVIAZ-a

Na prvi seji so potrdili novoizvoljene člane Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ). Predlagani so bili Goran Miloševič (predsednik), Brigita Perhavec, Nives Cajnko, Dušan Bencik (vsi SD), Bojan Petrijan in Andrej Mešič (SDS), Marjan Gujt (SMC), Jože Šadl (Desus) in  Darko Rudaš kot romski svetnik.  

Romeo Varga iz Levice je v razpravi predlagal proporcionalno razdelitev mest, po kateri naj bi SD imela enega člana komisije manj.  Andrej Mešič iz SDS pa je opozoril, da je bil v minulem mandatu  Rudaš le podaljšana roka SD-ja in potrdil vse njihove predloge.

 

Člani murskosoboškega mestnega sveta so: Goran Miloševič, Daniela Mörec, Robert Žižek, Brigita Perhavec, Zoran Hoblaj, Vlasta Veren, Nives Cajnko, Dušan Bencik, Matjaž Durič, Bernardka Ružič (vsi SD), Bojan Petrijan, Drago Vigali, Andrej Mešič, Nada Kuhar (vsi SDS), Boštjan Berlak, Marjan Gujt (oba SMC), Slavica Meglič, Jože Šadl (oba DeSUS), Marjan Žekš (MLAŠ), Drago Rajbar (NSi), Miran Forjanič (Lista Za 2020), Anton Slavic (NSP), Romeo Varga (Levica), Zoran Kos (LMŠ) in romski svetnik Darko Rudaš. Jevška, ki bo funkcijo župana opravljal poklicno, bo v mestnem svetu nadomestil Nikolaj Hochstetter.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2018 ob 18:20 ha ha gost

      Ge pa te mađister ?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2018 ob 20:08 lepec gost

      Društvo zblojencev - brez kompasa!!!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2018 ob 20:21 lepec gost

      Po seji pa vsi na drsanje potem pa k Bagorošu na jedačo in pijačo!!!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2018 ob 20:23 lepec gost

      Kmalu sledi poročilo o strejtih čuntah pa o kozlanci in pijančevanju pri Serjem Bagorošu....BWAAAAHHHHHHHH

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2018 ob 23:26 triatlonec gost

      mater so eni debeli že zdaj kakšni do pa za štiri lejta

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.12.2018 ob 9:09 občan pušče gost

      rudaš je največji prevarant celec te pozdravlja in đžamijo mo meli na pušči. in vsi nove kuče

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.