https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Božična vas letos še posebno zažarela

Banovci, 15.12.2018 ob 6:00  

V petek, 14. decembra, so v Banovcih nekaj po 18. uri prižgali lučke v Božični vasi. Slednja je ob sneženju še posebej zažarela. Razsvetljavo so krasili lampijončki, hiše jaslice in druga dekoracija z lučk. 


Božična vas Banovci v teh dneh očara vsakega obiskovalca, naj si bodo to turisti iz bližnjih term ali domačini iz bližnje bolj oddaljene okolice. S prižigom lučk so se včeraj tudi uradno odprla vrata v Božično vas. Letos so razstavljene jaslice, lučke na smrekah in drugi dekorativni elementi v sklopu Božične vasi še posebej zažareli. Božično vas skupaj že 19. leto zapored pripravljajo Gasilsko društvo Banovci, Terme Banovci in Občina Veržej. Tudi tokrat je bila vas blagoslovljena s strani domačega župnika, Jožeta Brečka.

Jaslice so si nekateri postavili na balkon, drugi pred hiše, pod strehice lesenih hišk in še bi lahko naštevali. Izvirna je bila tudi postavitev jaslic v sani z vpreženim jelenom. Idej za postavitev jaslic več kot očitno ni zmanjkalo, saj so bile jaslice narejena iz najrazličnejših materialov (smrečje, les, volna in drugo). Vse je bilo dodatno poudarjeno z lučmi oziroma novoletnimi lučkami. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija