https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Bo denacionalizacija kmalu rešena?

Radenci, 17.12.2018 ob 10:33  

Upravna enota Gornja Radgona bo odločala o pomembnih postopkih. Eden od teh postopkov je tudi denacionalizacija v Občini Radenci. Povprašali smo jih, kako trenutno stojijo zadeve o denacionalizacijskih postopkih v radenskem parku in preostalih lokacijah na območju Občine Radenci. 

Upravna enota Gornja Radgona je o zahtevi pravnega naslednika glede zahteve za denacionalizacijo podržavljenega podjetja Kuranstalt Sauberbrun Radein Aktiongesellschaft v deležu 48% last Wilhelmine Höhn Šarič že v letu 2012 odločila in izdala odločbo, s katero je predmetno zahtevo zavrnila. Zavrnilna odločba je postala pravnomočna že v letu 2012.  

Upravna enota Gornja Radgona pa je v mesecu juniju 2018 prejela Sodbo v imenu ljudstva št. II U 573/2017-42, ki jo je izdalo Upravno sodišče Republike Slovenije, oddelek v Mariboru, s katero se je tožbi ugodilo in se je odločba Upravne enote Gornja Radgona odpravila, ter se vrnila zadeva temu organu v ponovni postopek. V obrazložitvi sodbe je med drugim navedeno, da bo upravna enota morala upoštevati stališča sodišča, na katerih temelji ta sodba. Glede na navedeno, je zahtevek za denacionalizacijo podržavljenega podjetja Kuranstalt Sauberbrun Radein Aktiongesellschaft v deležu 48% last Wilhelmine Höhn Šarič, ki se nahajajo v k.o. Šratovci, Boračeva, Radenci, Sp. Ščavnica, Očeslavci in  Ivanjševci v ponovni obravnavi na Upravni enoti Gornja Radgona.

Naj pri tem še dodamo, da se v radenskem parku kmalu obeta obnova zapuščene stave, kjer je nekoč bil muzej. Podjetje Radenska d.o.o. naj bi tam ponovno uredilo muzej o Radenski. Kljub temu ostaja v parku Radenci še veliko zapuščenih stavb oziroma objektov in zapuščeni in zanemarjeni zunanji bazen. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2018 ob 13:28 gost

      Če ne bi bilo nacionalizacije, zdaj ne bi potrebovali denacionalizacije. Komunisti uničijo vse česar se lotijo.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2018 ob 20:09 Gosak gost

        Saj pa denacionalizacije niso uvedli komunisti, ampak so jo močno zagovarjali in potrdili predvsem tisti, ki so želeli doseči, da se veliko imetja v Sloveniji vrne Cerkvi in nekdanjim lastnikom iz tujine. A se ti to zdi prav?

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2018 ob 17:06 Turist gost

      V Radencih se je upanje,da se na koncu tunela prižge lučka!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.12.2018 ob 23:58 ue gost

      Upam, da na Upravni enoti GR imajo koga pismenega, da bo razumel sodbo sodišča. Uradnike UE plačati po učinku. Če bi gospodarstvo delalo s tako hitrostjo, kot UE bi že davno vse propadlo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.