https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Prva konstitutivna seja tudi v Občini Beltinci

Beltinci, 19.12.2018 ob 6:05  

V Beltincih je v torek, 18. decembra 2018, potekala 1. konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Beltinci.


Konstitutivno sejo je v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi vodil najstarejši član občinskega sveta Občine Beltinci, Jožef Erjavec, zraven njega pa je bilo v občinski svet izvoljenih še 17 članov.

Novi člani Občinskega sveta Občine Beltinci

Slovensko demokratsko stranko bodo zastopali Bojan Žerdin, Franc Kovač, Jožef Erjavec in Miran Maučec, Socialne demokrate bodo zastopali Laura Zadravec, Primož Ozmec in Miran Sraka, Novo Slovenijo-Krščanske demokrate bodo zastopali Jožef Ferčak, Janez Koštric in Matjaž Kovačič, v Stranki modernega centra sta bila izvoljena Roman Činč in Aleš Poredoš, Demokratično stranko upokojencev bosta zastopala Marjan Zver in Venčeslav Smodiš, v Slovenski ljudski stranki sta bila izvoljena Dejan Klemenčič in Štefan Žižek, Slovensko nacionalno stranko bo zastopal Igor Adžič, Levico pa Tomaž Rous.

Naknadno se bo občinskemu svetu pridružil tudi predstavnik romske skupnosti, ki na tokratnih volitvah ni bil izbran, saj zanj ni bilo kandidatov.

Prva konstitutivna seja

Seje se je udeležilo vseh 18 novoizvoljenih članov Občinskega sveta. Ob začetku je predsednica Občinske volilne komisije, Valerija Mes Forjan, predstavila poročilo o izidu volitev v svet in volitev župana. Zatem je bila imenovana Komisija za potrditev mandatov članov občinskega sveta ter ugotovitev izvolitve župana, ki je po pregledu Poročila občinske volilne komisije in potrdil o izvolitvi članov občinskega sveta in župana predlagala potrditev vseh 18 izvoljenih članov občinskega sveta in župana, kar je občinski svet tudi soglasno potrdil.

Novi župan Marko Virag je prebral slovesno zaprisego župana ter nagovoril zbrane svetnike. Izrazil je željo, da skupaj v naslednjih štirih letih opravijo svoje delo dostojanstveno, dostojno in spoštljivo ter naredijo Občino Beltinci takšno, da bodo nanjo ponosni.

Na seji je bila imenovana tudi Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ji bo v mandatnem obdobju 2018-2022 predsedoval Miran Maučec, njeni člani pa bodo Mirko Sraka, Aleš Poredoš, Dejan Klemenčič ter Igor Adžič.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2018 ob 12:57 GEZA gost

      To pa " močen " občinski svet. Ni kaj. Srečno, sicer.

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2018 ob 15:09 om gost

      darila so si že raztalali

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2018 ob 15:12 občan gost

      Ena peščica izvoljenih, še nekaj ima pod kapo, bi lahko temu rekli. a ostali nimajo pojma, nekateri deca, drugi pa totalno neizobraženi in taki nam bodo krojili usodo !?Škoda izgubljati besede!!!!

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2018 ob 16:34 občan2 gost

      pa kelko pametnij komentarov zafustrirancov, keri jamrajo doma s kavča pa se smilijo sami sebi :)

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2018 ob 17:24 Gost gost

      Joj

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2018 ob 17:41 Gost gost

      Spet sami moski razen ene izjeme. In vecina so mocni po jezikih saj drugega ne znajo. Bo ptrebno razmisljati o zupanji.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.12.2018 ob 11:46 Božič gost

      Vseposejdi majo okrašeno samk v Beltincaj nej! Lekar je stari župan vse lučke odnesel! Nega vzdušja - slab začetek mandata, žal.. Upajmo ka bo do Božiča kaj..

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.12.2018 ob 13:03 Džablana gost

        Stari župan je delal na ton ka potegne ka se da več plače. Napravo pa nika. na ton pitanji Nouvin je pusto pogorišče. Tudi of gančanski direktor se šeta po občini za par gezero plače. Toga pošlite med brezposelne. Tak te največ napravili za nas ludstvo. Komunjajzar beg.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.12.2018 ob 14:12 sakulant gost

      To ka so se svadili že takoj na začetki, to pa ne pišete. Sicer ste pa vi v Beltincih v prejšnjem mandati in še prej ne naredili čisto nič. Samo pogledajte kako vam zgleda središče občine Beltinci to je SRAMOTA. Če gledam sliko 50 let za nazaj je to vse isto razen ka so kinodvorano podrli ostalo pa je tak vse skupaj ena podrtija. In ka so te delali do sedaj občinski sveti pa župani z njimi ???? Sicer pa od takšega kadra kak je zaposlen v občinski upravi nemreš kaj čakati. Če tu novi župan ne bo naredil reda te te še v Beltincaj dugo za čason. Bog naj vam pomaga !!!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.12.2018 ob 13:12 inkasant gost

      He he gasilec z lipe je brečo kak dejte. Pa ka bi on rad bil podžupan? Naš bratonski venci je mel fijolčne čobe da je gučal. Leka bilo fejst mrzlo na občini da so meli sestanek. Bole se more oblejčti drgoč ka doj ne mre. Te šče ga pa še strašijo. Bodikaj so tej.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.12.2018 ob 16:50 marjan gost

      Marki, Kerman pa Smodiš sta vam dolgo nabijala rogove. Oba sta bila že najbolj nepriljubljena na inšpekciji. Zdaj vam he samo še manjkalo da bi oba bila svetnika. Županu Viragu bi se zmešalo. Baje je župan Virag že zdaj domala pokazal Smodišu vrata zaradi filozoforanja. Postaviti ga v kot brez sleherne funkcije. Kaj pa je do zdaj naredil za občino? Le veliko plačo je vlekel in Kerman vam ga je nastavo. Sploh ne veste kako ste lahko veseli da ste se rešili bratonskih nesposobnežev.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.