https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Konstitutivna seja Občine Gornja Radgona

Gornja Radgona, 21.12.2018 ob 6:05  

V četrtek, 20. decembra je v veliki dvorani Doma gasilcev in civilne zaščite Gornja Radgona potekala konstitutivna 1. seja občinskega sveta Občine Gornja Radgona. Na njej so slavnostno prisegli novoizvoljeni člani občinskega sveta in župan, ki je navzoče nagovoril s govorom. 


Prvo konstitutivno sejo Občinskega sveta Občine Gornja Radgona je vodila Inge Ivanek, ki je na začetku pozdravila vse novoizvoljene članice in člane občinskega sveta, direktorja občinske uprave, Vladimirja Mauka, tajnika Boštjana Flegarja, predsednika volilne komisije, Matjaža Husarja in ostale zbrane. Na seji je bilo navzočih vseh 21 članic in članov občinskega sveta, od tega 11 članov in članic iz prejšnjega štiriletnega mandatnega obdobja. Matjaž Husar je povedal, da volilna komisija ni zaznala večjih nepravilnosti. Za mandatno komisijo, ki skrbi za pregled prispelih pritožb in pripravo predloga potrditve mandatov članov občinskega sveta in ugotovitev izvolitve župana, so bili predlagani gospod Dokl, g. Klun in g. Zagorc. 

Drug županski mandat je dobil Stanislav Rojko, ki bo za razliko od prejšnjega mandata vlogo župana opravljal tudi profesionalno.

Novoizvoljeni člani občinskega sveta so dr. Suzana Bračič, Miran Dokl, Irena Dresler, Mitja Ficko, Inge Ivanek, Stanislav Kluban, Branko Klun, Branko Kocbek, Valentin Kovič, dr. Peter Kralj, Milan Križan, Urška Mauko Tuš, Konrad Niderl, Miroslav Njivar, David Roškar, Maksimiljan Vajs, Andreja Vrbančič, Dušan Zagorc, Darja Zlatnik, Srečko Žižek in župan Stanislav Rojko. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.