https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Skupina Prašnati privabila veliko obiskovalcev

Murska Sobota, 30.12.2018 ob 6:05  

V soboto, 29. decembra, je na Trgu Martina Luthra, ob drsališču nastopila skupina Prašnati. Kot vse dni doslej je bilo živahno tako na ledu, kot ob njem, včerajšnji koncert pa je tudi bil zadnji v sklopu nastopov ob drsališču.

V decembru so vsak petek in soboto potekali večerni koncerti ob drsališču, ki so poskrbeli za pravo praznično vzdušje. Drsališče bo še odprto do 24. februarja, prav tako obiskovalce vsak dan čaka gostinska ponudba v hiškah prazničnih dobrot.

Včeraj je kot zadnja v sklopu koncertov ob drsališču, nastopila skupina Prašnati v zasedbi Andi Sobočan (cimbale), Boštjan Rous (saksofon, klarinet, glas), Boštjan Baša (harmonika), Luka Ščavničar (kontrabas) in Tomi Došen (tolkala). Skupina glasbenikov, ki so se v preteklosti kalili v različnih glasbenih zvrsteh, je pričarala praznično vzdušje. Njihova glasba je nekaj posebnega, saj je čutiti zvoke Panonije na nekoliko drugačen način, s pridihom urbanega, morda celo kavarniškega, rahlo džezovskega in prav takšen je bil njihov koncert.

Bil je mešanica starega in mladega, preverjenega, pa vendar nevsakdanjega, s kančkom hudomušnosti in varieteja, prepletenega s standardnimi ritmi, in zapakiranega v dokaj neobičajno instrumentalno zasedbo: cimbale, saksofon, harmoniko, »bajs« in boben. Obiskovalce so ogreli predvsem z znanimi pesmimi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.12.2018 ob 19:46 Hell gost

      ))* Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.