https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

eDavki odslej tudi kot mobilna aplikacija

16.01.2019 ob 6:05  

Finančna uprava RS je v letu 2018 uvedla obveščanje preko SMS sporočil, od letos pa uvajajo še eno novost – mobilno aplikacijo eDavki.


Od 3. januarja imate eDavke tako lahko naložene na svoje mobilne naprave. Aplikacija ponuja številne funkcionalnosti poslovanja s FURS. Poleg obrazcev, kontaktov in splošnih informacij, med drugim ponuja tudi personalizirani koledarček, preko katerega boste prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah (npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka).

Aplikacija eDavki je namenjena tako uporabnikom sistema Android, kot iOS in jo lahko najdete v Google Play in iOS App Store. Tisti, ki ste eDavke že uporabljali se vanjo lahko prijavite s svojo davčno številko in geslom, ki ste ga uporabili na spletnem portalu eDavki.

Kdor se še nikoli ni prijavil v eDavke, pa mora opraviti registracijo. V tem primeru, zaradi varnostnih razlogov, potrebuje številko informativnega izračuna, ki ga je prejel za leto 2017. Kdor številke informativnega izračuna nima, mora zaprositi, da mu finančna uprava po pošti pošlje kodo na dom. Kdor se v eDavke prijavlja s certifikatom, se bo prav tako moral v eDavke na novo registrirati.

Kaj prinaša nova aplikacija?

Mobilni eDavki uporabniku prinašajo kar nekaj koristnih informacij in funkcionalnosti, med drugimi:

- sprotno obveščanje, če vam delodajalec ne bo obračunaval in plačeval prispevkov za socialno varnost,

- če uveljavljate olajšavo za vzdrževane družinske člane, vam je na voljo predizpolnjena vloga s podatki iz lanske vloge,

- osebni koledarček, preko katerega boste obveščeni o izteku plačilnega roka (npr. 3 dni pred rokom za plačilo dohodnine)

- prek aplikacije boste videli, kakšno je vaše knjigovodsko stanje, odmere davkov,

- lahko boste zaprosili tudi za obročno odplačevanje davkov ali za njihov odlog.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.