https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bojan Korošec: Za nami je eno težjih let

08.01.2019 ob 14:10  

Danes je v Splošni bolnišnici Murska Sobota potekalo neformalno ponovoletno druženje z novinarji, kjer so vodilni soboške bolnišnice predstavili delo in rezultate prejšnjega leta ter predstavili nekaj načrtov za prihodnost.


Direktor bolnišnice, Bojan Korošec, dr. med., spec int. je dejal, da je za njimi eno težjih let, ki so jih preživeli v bolnišnici v zadnjih 15-ih letih in na to je vplivalo marsikaj, med drugim tudi zamenjava zdravstvene oblasti. Leto 2018 tako zaključujejo z izgubo. Kader se je sicer povečal, vendar pa ne gre za bistveno visok porast. Težavo vidi v odhajanju zdravstvenega kadra, predvsem v tujino, zaradi boljših plač. Ponosni so predvsem na kirurgijo in internistični oddelek, kjer so zelo uspešni, v slednjem se je povečal tudi kader. Izpostavil je še čakalne dobe na oddelku ortopedije, za kar pa se trudijo reševati težavo. Še naprej se bodo trudili v dobro vseh pacientov, prav tako pa bodo še naprej izobraževali mlade.

Strokovni direktor, prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., spec. anest. z rean. je izpostavil, da je ključen odnos med pacientom in zdravnikom, ki pa mora sloneti na zaupanju. Tukaj pa se je navezal že na medije, ki igrajo pomembno vlogo pri tem kakšno mnenje imajo pacienti o njihovi ustanovi in kako jih vidijo, prav tako pa si želi še več pozitivnega sodelovanja in dvigniti nivo obveščanja in podajanja verodostojnih informacij. Prav tako pa je dejal, da je sodelovanje nujno in se tudi zahvalil vsem medijem.

Pomočnica direktorja za področje zdravstvene nege, Metka Lipič Baligač, dipl. m. s., mag. zdr. nege pa je izpostavila delo zdravstvenih delavcev zdravstvene nege, ki predstavljajo skoraj polovico vseh zaposlenih v bolnišnici. Ker gre za pretežno ženske so psihične in fizične obremenitve vse večje. Srečujejo se z veliko bolniškimi odsotnostmi ali omejitvami dela, pri mlajših pa se pojavlja odsotnost z dela zaradi porodniškega dopusta ali zaradi bolezni otrok in bi pravzaprav potrebovali za slabo tretjino več zdravstvenih delavcev v negi. Vseeno pa je njihova organizacija dela v Sloveniji med najboljšimi, ne glede na težave s katerimi se srečujejo.
Pomočnik direktorja za poslovne zadeve, Marjan Maček univ. dipl. ekon. je dejal, da bo izguba bolnišnice v letu 2018 manjša kot so jo predvidevali, izpostavil pa je tudi, da so eni izmed treh bolnišnic v Sloveniji, ki nimajo plačane takšne uteži, kot jo realizirajo in upa, da se bo to uredilo v letu 2019. V letošnjem letu se bodo veliko ukvarjali tudi s sanacijo bolnišnice; prenovili bodo celotni kletni oddelek, ki bo namenjen za interno kardiologijo, načrtujejo dokončanje lekarne z aseptiko, dializni oddelek bodo v celoti prenovili v drugi polovici leta, načrtujejo nabavo novega CT-ja in EMG naprave. Proračun bolnišnice pa bodo obremenile tudi višje plače, ki po zahtevi sindikatov začnejo veljati z januarjem in napredovanja, kar skupaj znese 1,5 milijona evrov več stroškov.

 

    Fotogalerija