https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

VIDEO: To sta nova podžupana občine Ljutomer

12.01.2019 ob 10:10  

Na konstitutivni seji Občine Ljutomer je izmed izvoljenih članov občinskega sveta ljutomerska županja mag. Olga Karba, imenovala dva podžupana, Janka Špindlerja in Nika Miholiča.


Janko Špindler bo pomagal na področju negospodarstva, bil pa je podžupan tudi že v prejšnjem mandatu.

Niko Miholič pa bo pomagal na na področju gospodarstva.

Foto: Arhiv Pomurec.com

"V občinskem svetu Občine Ljutomer bodo v mandatnem obdobju 2018-2022 sedeli: Darinka Budna (Neodvisna lista z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!), Manja Gospodarič (Neodvisna lista z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!), Maksimiljan Gošnjak (LMŠ), Dejan Karba (SD), Sara Karba (SMC), Franjo Karlovčec (SD), Dejan Kaučič (SMC), Matevž Kaučič (SMC), Jože Klemenčič (Desus), Ciril Magdič (SD), Niko Miholič (Neodvisna lista z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!), Marta Mihorič (SDS), Tomislav Nemec (SLS), Jože Panič (Neodvisna lista z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!), Silvester Perko (Neodvisna lista z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!), Saša Polajnar (Neodvisna lista z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!), Ludvik Rudolf (Lista mladih), Slavica Sunčič (Desus), Janko Špindler (Neodvisna lista z Olgo in ekipo sr(e)čno naprej!), Mira Rebernik Žižek (NSi) in Srečko Žižek (SDS). 

Foto: Olgakarba.si

Na konstitutivni seji so tudi imenovali člane Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Na predlog Cirila Magdiča so bili v komisijo izvoljeni naslednji člani: Dejan Karba, Sara Karba, Jože Klemenčič, Srečko Žižek, Maksimiljan Gošnjak, Mira Rebernik Žižek in Tomislav Nemec," so zapisali na spletni strani občine Ljutomer.

Prvo konstitutivno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer si lahko pogledate na spodnjem videoposnetku:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2019 ob 12:53 Prlek gost

      V Ljutomeru očitno sledijo štiri mučna leta, kjer bo občinski svet blokiral delo županje. Lepo so si v mandatno komisijo nastavili svetnike, da bodo lahko kadrovali, županjino listo, ki je prejela več kot tretjino vseh glasov pa kar izključili. Toliko o (ne)sodelovanju. Potem bodo pa čez štiri leta spet jokali, kako jih nihče ni upošteval.

      9 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2019 ob 14:46 Mateja gost

        Praf je tak zadosti je mela 4 leta in naredla je samo sranje. Cas je da so politicne steanke notri, da bo vsaj malo poslusala, prejsnji mandat tak neje nikoga...opa zaj pa de mogla!

        16 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.01.2019 ob 15:19 Prlek gost

        Smešno je, ko celo predvolilno kampanjo nameniš temu, da opozarjaš na nesodelovanje in izključevanje. Prvo stvar po volitvah, ki jo narediš, da izključiš iz komisije tistega, ki so mu volilci najbolj zaupali.

        8 14 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2019 ob 14:39 Lotmerk 2 gost

      Ajme meni eden napihjenec ki mu ni para. Drugi pa z OŠ izobrazbo. Gnes je lehko ze vsaksni vse, samo da zno harati

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2019 ob 16:54 Gost1 gost

      Prlek pitaj se komu vse je bilo ponujeno podzupansko mesto. Nikomu ... Ze vnaprej doloceno. A to ni nesodelovanje.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2019 ob 16:56 SD gost

      SD Ljutomer si zasluži nagrado za dvoličnost. Po prejšnjih volitvah so zavrnili predlog za imenovanje KVIM-a, ker naj ne bi upošteval volilnih rezultatov. Takrat so tudi zagovarjali, da bodo tudi v prihodnje vztrajali pri predlogu, da se komisija sestavi glede na volilne rezultate strank. Samo štiri leta so rabili, da so povozili ta svoj predlog in povsem obrnili ploščo. In s takimi dvoličneži naj potem človek sodeluje...

      8 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2019 ob 17:28 Gospodarstvo gost

      Kaj je konec s firmo, da je postal podžupan? Če delaš v dobrobit družbe, nimaš časa, da se ukvarjaš s to funkcijo, ali pa je za tem kaj drugega?

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2019 ob 17:57 Ljutomer gost

      Prlek samo jamra, tako kot županja. Še preden se delo žačne, so že vsi jasnovidni. Pustite jih delati, pa bomo videli. Županji pa je tudi že čas, da začne sodelovati in delovati v dobrobit vseh občanov, ne samo srčnih. V občinskem svetu je potrebno razpravljati in najti najboljše rešitve, ne pa kot njeni svetniki, ki v štirih letih niso nič razpravljali. Glasovali so tako kot so jim rekli, nekateri niti niso vedeli o čem glasujejo in za to so dobili sejnino. Se sploh zavedajo kako butasto to zgleda?

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.01.2019 ob 8:05 Prlek gost

      No potem se pa vidi napredek Ljutomera, podžupan za gospodarstvo bo deloval verjetno tako kot na svojem podjetju. Tam delavci več mesecev čakajo na zaslužen OD vendar ga potem z dolgim zamikom plačujejo po obrokih. Še sreča da so KVIM postavljeni ljudje z različnimi pogledi na dogajanje in se bo potrebno vskladit z kvalitetne kadre. Županja in podžupana pa bodo igrali žrtve ker se bo delalo pregledno in za javno dobro na dolgi rok.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.01.2019 ob 9:52 SD Ljutomer? Ne, hvala gost

      Se vidi SD demokracija, hinavsko in dvolično, to pa je nekaj novega za Lotmerk.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.01.2019 ob 11:02 gost

      SD hvala za takšno "novo" politiko

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.01.2019 ob 11:37 črt gost

      ne samo SD tudi ostale politične stranke so ugotovile kako je sodelovati s Srčno srečnimi.. ko te več ne rabijo, ti pošljejo sms in se ti zahvalijo za sodelovanje. To pa ni hinavsko. očitno za Srčne ni!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.01.2019 ob 19:15 Nataša gost

      Res je plac ne dobimo ze vec mesecev in to je PanOrganic...sramota Ljutomera z podžupanom vred. Mafija na celi črti in to bi naj bil podžupan na gospodarski sferi????? PLAČO MI NAJ DA

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.01.2019 ob 6:58 Stanko gost

      Moja partnerica je tudi delala kak junec in to za 0,00eura pri PanOrganic. Niti evra ni dobiila 4 mesece? Jih ni sram mafija gnila

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.