https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Še vedno upajo na dovoljenji za širitev na Petišovskem polju

16.01.2019 ob 6:00  

Britanska družba Ascent Resources še vedno želi povečati črpanje plina v Petišovcih. Ob neuspešnem prizadevanju za pridobitev okoljevarstvenih dovoljenj pa v novi strategiji napovedujejo širitev zunaj Slovenije.


Naj spomnimo, da Ascent že nekaj časa poskuša od agencije za okolje dobiti dovoljenji za postavitev naprave za čiščenje plina ter povečanje dveh obstoječih vrtin za črpanje zemeljskega plina. Lani, ko je minister za okolje Jure Leben odredil notranji nadzor nad postopkoma agencije za okolje, so bile ugotovljene nepravilnosti.

V Ascentu so zapisali, da kljub temu še vedno upajo, da bosta obe dovoljenji pravočasno izdani. Dodali so tudi, da je pravni odbor najel pravne svetovalce, izkušene pri pravdah v energetskih sporih, ob tem pa znova zagrozili s tožbo.

Foto: Ascent Resources

Britanska družba, ki je bila doslej osredotočena le na Petišovsko polje, bo zdaj spremenila svojo strategijo in predvideva širitev tudi na projekte zunaj Slovenije, ki bodo omogočili rast. Neodvisno od tega pa ostajajo v Sloveniji, saj petišovski projekt ostaja potencialno zelo vredno premoženje.

Lani je Ascent na Petišovskem polju načrpal okoli 12 milijonov kubičnih metrov plina, prihodki pa so znašali 2,1 milijona evrov. Vlagatelji pa so zaskrbljeni, saj je črpanje v drugi polovici leta skoraj povsem usahnilo. Januarja je namreč proizvodnja znašala 2,3 milijona kubičnih metrov, decembra le še 420.559 kubičnih metrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2019 ob 8:43 vrtinar gost

      Dokler nam je še vsaj malo mar za naravo, zdravje nas in naših otrok, tega ne bomo dovolili.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.01.2019 ob 20:18 gost

      Ni problem samo ta vrtina,celoten kompleks nekdanje Nafte,navožena gramoznica med Petišovci in Spidvejem.To so prave ekološke bombe,pa jih nihče ne omenja.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2019 ob 13:25 gost

      Proti napredki so samo delomrzneži in levaki.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.