https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ravninski del zelen, gričevja pobelil sneg

18.01.2019 ob 15:00  

Danes, 18. januarja, so tudi nekateri deli Pomurja prejeli prve letošnje snežinke. Visoke temperature za ta letni čas sicer ne omogočajo, da bi se snežna odeja tudi obdržala. 


Medtem, ko se naši sosedje Avstrijci že dlje časa soočajo z preveliko pošiljko snega, pri nas te težave nimamo. Prva nasprotno, ob pomanjkanju snežnih padavin, nas spomladi in poleti čaka nevarnost suše. Za Pomurje, ki velja za "žitnico Slovenije" mila zima vsekakor ni dobra popotnica. 

Gričevnat predel v Pomurju je danes vendarle pobelil sneg. Zaradi toplejših temperatur se je sneg sproti tudi že topil, prav tako se sneg ni oprijemal cestišča. Snega je torej v gričevnatem predelu Pomurja ostalo le za vzorec saj je hitro po sneženju posijalo tudi sonce.

 

Kakšen bo vikend?

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo popoldne padavine od severa povsod ponehale, proti večeru se bo ponekod delno zjasnilo. Temperature bodo od -1 do 3 °C.

Zvečer in v prvem delu noči bo delno jasno, ponekod po kotlinah bo nastala megla. Proti jutru se bo oblačnost spet povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -7 °C.

V nedeljo bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Tudi v ponedeljek bo predvidoma še suho vreme.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2019 ob 9:25 čondraš gost

      Ti naši vremenoslovci so kup nesreče, boljše je da ne bi nič napovedovali,se ne bi blamirali vsaj . Dajejo napovedi za 5 dni vnaprej, pa niso sposobni napovedati vremena za 12 ur vnaprej . Zvečer poslušam napoved, predvčerajšnim, do jutra bo dež prešel v sneg po vsej državi, padlo bo najmanj 5 cm snega po nižinah...haha..te pa dež do 12 - ih in dve uri sneženja , še to z dežjem . Naši vremenoslovci so hujši kot slepa kura, oni ne najdejo zrna, ampak občasno najde zrno njih.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.