https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ob zimskih razmerah previdnost ni odveč

23.01.2019 ob 11:25  

Pomurje je ponoči pobelil sneg. Zaradi nizkih temperatur in zamrznjenih tal ponekod nastaja poledica, zato vozniki vozite previdno, previdno pa tudi pešci na pločnikih.


Varnostna razdalja naj bo večja, saj je pot ustavljanja zelo odvisna od vozne podlage in je na suhi cesti pri 50 km/h dolga skoraj 30 metrov, na mokri je še za približno 10 metrov daljša, na poledeneli cesti pa je dolžina poti ustavljanja že več kot 110 metrov.

Policisti voznike pozivajo k previdni in strpni vožnji, z očiščenim vozilom in ustrezno zimsko opremo. Na območju Policijske uprave Murska Sobota pa zaradi zimskih razmer zaenkrat ne beležijo posebnosti.

Previdni bodite tudi pešci, saj so pločniki, dvorišča in parkirišča lahko poledeneli, zdrs ali padec na taki površini pa lahko pešca "pahne" tudi na cesto. Vožnjo s kolesi, mopedi in podobnimi prevoznimi sredstvi v teh razmerah policisti odsvetujejo.

Vremenoslovci za jutri napovedujejo, da bo predvsem v vzhodnih krajih občasno še naletaval sneg. Na Štajerskem in v Prekmurju pa bo pihal tudi severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, najvišje dnevne pa od -2 do 1 °C.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.