https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kampanja Rešimo Muro! poziva Šarca k trajni zaščiti reke Mure

24.01.2019 ob 12:15  

Kampanja Rešimo Muro! je danes v odprtem pismu predsednika vlade Marjana Šarca pozvala k izpolnitvi zaveze iz koalicijskega sporazuma, da se reko Muro zaščiti.


Minister Jure Leben je ob nedavnem dogodku v Veliki Polani povedal, da se v času trajanja mandata trenutne Vlade HE na Muri ne bo gradilo. Ker pa si s kampanjo Rešimo Muro! prizadevajo reko Muro zaščititi trajno in ne samo za čas te vlade so na predsednika vlade naslovili pismo z naslovom »Zahtevamo, da se reko Muro trajno zaščiti in zaključi več kot 30 let bitke za reko Muro«.

V pismu so Šarca pozvali, da ministre, ki sestavljajo Vlado, spomni na zavezo v koalicijskem sporazumu in jih pozove k aktivnostim za trajno zaščito reke Mure. V pismu so navedli tudi korake in aktivnosti, ki so potrebni, da bo reka Mura res zaščitena.

»Enkrat ste nas že zelo razveselili z zapisom zaveze za Muro v koalicijski sporazum,« so še zapisali in dodali: »S trajno zaščito reke Mure pa boste naredili zgodovinski korak, saj boste prekinili več kot 30 let agonije in bitke za reko Muro, s katero se vsakodnevno soočamo ljudje ob Muri.«

Celotno pismo je objavljeno tudi na spletni strani kampanje Rešimo Muro! in ga lahko najdete tukaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2019 ob 13:21 gost

      Šarec nede znao sebe rešiti j..e se njemi za Muro.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2019 ob 15:39 gost

      Še kje sploh je kotiček,v naravi kjer se človek ni sposral z betonom.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.01.2019 ob 19:51 Marija gost

        Elektrarno na Muri " ne" Veternice "ne" Električno energijo pa bomo kupovali od sosedov ,kateri to vse koristijo ,kaj se pri nas nesme. Smešno

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2019 ob 19:09 Prlek gost

      Velika zmaga pomurskih levicarjev, ki nevedo kako bodo osiromasili regijo

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2019 ob 21:31 he gost

        Ka je že prvi april ? Kaj pa bi regija od te HE imela ? Spet eden, ki nekaj na pamet govori, pa sploh ne ve zakaj se gre.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.01.2019 ob 20:50 Zetor gost

      Elektrarne pod nujno potrebno napravit...drugace mura brez koristi tece...pticeki do zatau dale letele...

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.01.2019 ob 9:08 nejmiš gost

      NEVLADNIKI spravite se že enkrat nekaj pametnega in koristnega delat ne pa da samo drek mešate pri tem pa še denar vseh davkoplačevalcev koristite. Van de elektrika z drejva prišla ali ka glumite. Z izgradnjo takših elektraln kot jih imajo v Avstriji bi se vsaj porečje Mure uredilo lahko tudi turistično in bi imeli še dodatno korist. Se sprašujem če je kateri od teh pametnih nevladnikov, da zdigno svojo rit v poletnem času pa malo praktično pogledno to porečje Mure saj je to tak zaraščeno, neprehodno itd. in komu te takšno služi ??? Na koncu boste še zahtevali da de Mura gor tekla ne dol. Bog nam pomagaj. Avstrijci imajo ducat elektrarn na Mujri že 50 let pa ka jim falij, ker hidroelektrarne najmanj onesnažujejo okolje. Proti TEŠ 6 in proti atomski v Krškom to se pa NEVLADNIKI ne boste bunili. Samo če v Krškom enkrat pokne te več nede Mure in nej vseh nas pa te si Mujro lahko nekam vtaknemo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2019 ob 21:43 hen gost

        Problem je to ko komentirajo tisti, ki ne vejo osnovnih stvari, ki jim je tuja geografija, matematika in še kaj drugega.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.01.2019 ob 12:05 murjaš gost

      NEJMIŠ ,prav si napijsal !!!!Tej drekači se v vse notri mejšajo, najbole pa tam , ge NEMAJO POJMA ! nej delajo nekaj pametnoga, pa čeglih do te nazadnje drek klačili !!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.01.2019 ob 21:32 ber gost

      Kar se te stvari tiče so nevladniki koristni in delajo več kot tisti, ki bi to morali delati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.