https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Arne Hodalič napolnil Gledališče Park

25.01.2019 ob 11:00  

V četrtek, 24. januarja 2019, je na temo Afganistana, v murskosoboškem gledališču Park, imel predavanje Arne Hodalič.


Dvorana je praktično pokala po šivih, saj je mednarodno uveljavljeni slovenski fotograf, popotnik, novinar, potapljač in jamar Arne Hodalič, predstavil svoji potovanji po Afganistanu. Tam je bil nazadnje lansko leto, pred tem pa še 15 let nazaj.

Predavanje

Gledalce je preko predavanja, ki je bilo opremljeno z odličnimi fotografijami, popeljal nazaj v čas in primerjal stanje Afganistana v modernem času in pred 15 leti. Ugotovil je, da se je stanje do danes drastično poslabšalo. 

Tam je dokumentiral postopek odstranjevanja pehotnih min, ki so jih za sabo pustili uničujoči spopadi med nasprotujočimi si silami, ob enem pa je opozoril tudi na žrtve, ki so zelo pogosto otroci.

  

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.