https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Dolgi vasi so počastili spomin na žrtve holokavsta

Dolga vas, 25.01.2019 ob 19:00  

Ob prihajajočem mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta se odvijajo prireditve po vsej Sloveniji. Žrtev holokavsta so se danes spomnili tudi v Dolgi vasi.


Na židovskem pokopališču so predstavniki lendavske občine in raznih institucij v Lendavi počastili spomin na lendavske Jude in vse žrtve holokavsta ter pri spomeniku prižgali sveče in položili kamenčke.

Priložnosti so se med drugimi udeležili podžupan Občine Lendava dr. Mihael Kasaš, madžarski konzul v Lendavi Gyula Földes, direktor Galerije-Muzej Lendava Dubravko Baumgartner, predsednica Kulturnega društva Lendava Tatjana Bogdan in predsednica Zveze kulturnih društev Lendava Danijela Hozjan.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2019 ob 20:31 gost

      Kako se pa reče temu,kar danes Izraelci že leta počenjajo Palestincem?

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.01.2019 ob 21:00 čondraš gost

      Zanimivo je da so v Lendavi podrli eno redkih židovskih šol v Sloveniji, z namenom da bi naredili prostor madžarskemu kulturnemu domu.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.01.2019 ob 22:29 Lendavčan gost

      Vprašajte takratnega polgarmeštra kje je imel vele pamet,oziroma želje za takšno nedopustno ravnanje.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.01.2019 ob 13:35 Jani gost

      Samo kasaš je bil? Bobnara ni blo poleg? Verjetno je blo mučno poslušat govor....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.01.2019 ob 7:43 Holokavst gost

      Zakaj vecina le omenja žide, noben pa v nobonem prispevku ne omenja rome. Nevem zakaj ne poveste cele zgodovine in le na pamet pisete in nakladate, ja no ocitno ne poznate zgodovine. Najprej si preberite celotno zgodovino tega bi lahko rekli genocida oz. holokavsta pobijanje nedolznih ljudi med katerimi so bila razlicna ljudstva od židov, romov, slovencev itd.... Lp

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.