https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S proslavo obeležili slovenski in madžarski kulturni praznik

30.01.2019 ob 6:05  

V soboto, 26. januarja 2019, je kulturno turistično društvo Őrség, organiziralo proslavo madžarskega in slovenskega kulturnega praznika. 

Kulturno turistično društvo Őrség, je v soboto organiziralo proslavo madžarskega in slovenskega kulturnega praznika. Na proslavi so sodelovale vse generacije, od najmlajše do najstarejše.  

Proslava je potekala v kulturnem domu v Hodošu, kjer je ljudski pevski zbor najprej zapel madžarsko in slovensko himno. Nato so nastopali otroci iz vrtca in podružniške šole DOŠ Prosenjakovci ter še iz matične šole. Pevski zbor iz Hodoša je nastopal z madžarskimi pesmimi, kateremu je sledil še šalovski pevski zbor Štorklja s slovenskimi pesmimi. Proslavo so zaključili plesalci „Ugrós” iz DOŠ Prosenjakovci. Goste je na začetku proslave pozdravila Suzana Bači, sodelavka Zavoda za kulturo madžarske narodnosti, ki je poudarila, kako pomebno je ohranjanje narodne identitete in jezika.

Čez celo proslavo so obiskovalci bili priča, kakšno bogato kulturo imata oba naroda. Drugo sporočilo proslave pa je bilo, kako pomembno si je predajati kulturne običaje iz generacijo v generacijo.

Več fotografij v spodnji galeriji... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.01.2019 ob 20:04 Prešeren se v grobu obrača. Slovenstvo enačit s tistimi, ki so slovenstvo zatajili..zlorabljajo kulturo svojih slovenskih prednikov z lažno madžarsko. gost

      Prešeren se v grobu obrača. Slovensko kulturo enačit s tistimi, ki so slovenstvo zatajili, zatajili kulturo svojih slovenskih neizdajalskih slovenskih prednikih zlorabljajo za madžarsko. Zavrženost.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.