https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Beltinski svetniki imenovali člane odborov in komisij

Beltinci, 31.01.2019 ob 6:00  

V torek, 29. januarja, je potekala 2. redna seja Občinskega sveta Občine Beltinci.

Na seji so najprej potrdili ustanovitev občasnih delovnih teles: Odbor za kmetijstvo, Odbor za medgeneracijsko sobivanje in vseživljenjsko učenje, Odbor za zaščito in reševanje, Komisija za romska vprašanja, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Odbor za informiranje.

V naslednji točki pa so potrdili člane stalnih in občasnih delovnih teles občinskega sveta, varnostnega sosveta, Uredniškega odbora javnega glasila Občine Beltinci – Mali rijtar, Nadzornega odbora ter dva člana Nadzornega sveta Javnega komunalnega podjetja Beltinci. Sestavo vseh odborov in komisij najdete spodaj.

V sklopu pobud in vprašanj članov so opozorili na problematiko ekoloških otokov, kjer se nepravilno odlagajo odpadki. Problem bodo morda v prihodnje razrešili z omejitvijo dostopa, glavno rešitev pa vidijo v zbirnem centru v Beltincih.

Predlagali so tudi ugodnosti ob oglaševanju za obrtnike, kot jih imajo društva, saj tudi obrtniki prispevajo v občinski proračun ravno tako kot društva. Župan je prosil, da se o tem pripravi pisna pobuda, saj je to najbrž težava vseh privatnikov, podjetnikov ter obrtnikov in jim v občini želijo pomagati, da bodo ne samo obstali v svoji dejavnosti ampak se bodo lahko tudi širili.

V zaključnem delu seje se je tematika dotaknila še občinskega proračuna, praznovanja raznih obletnic in drugih dogodkov.

Najpomembnejša med njimi je praznovanje stote obletnice priključitve Prekmurja. V načrtu je postavitev spominskega obeležja. Župan želi v prihodnje na to temo razpisati javni natečaj in s tem poskušali privabiti javnost, da se udeleži postopka in da predloge, kako bi naj to obeležje izgledalo in kje bi bilo umeščeno.

V Gančanih letos praznujejo 100. obletnico majoša. Tudi ta prireditev je zelo pomembna in bo zahtevala veliko dela. Letos pa je tudi obeleženje 50 let delovanja KUD Beltinci.

Občina Beltinci je pred kratkim prejela tudi certifikat Biosfernega območja Mura,  s čimer so jasno nakazali, da v prihodnosti Mure ne želijo zajeziti ampak z njo sonaravno bivati.

Bliža se tudi rekonstrukcija ceste skozi Beltince. Pred začetkom dela želijo še doseči, da se cesta od Petrola do table Beltinci ne samo preplasti, ampak, da se najdejo tudi neke rešitve za križišče pri Zvezdi oziroma Mercatorju.

Župan je na seji napovedal še, da bo službo županovanja nastopil profesionalno 1. marca, ko mu preteče odpovedni rok in da bo direktor občinske uprave to funkcijo opravljal le še do konca februarja, takrat pa bo imenovan vršilec dolžnosti.

V odbore in komisije občinskega sveta so bili imenovani:

V Odbor za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti so bili imenovani predsednik Igor Adžič in člani Matjaž Kovačič, Laura Zadravec, Roman Činč, Tomaž Rous, Jožica Gomboši, Janez Breznik, Ana Marija Vučko in Genovefa Virag.

V Odbor za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe so imenovani predsednik Franc Kovač in člani Mirko Sraka, Aleš Poredoš, Štefan Žižek, Tomaž Rous, Janja Balažic, Viljem Horvat, Marjan Bračko in Štefan Marko Bakan.

Odbor za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami bodo sestavljali predsednik Marijan Zver ter člani Jožef Erjavec Matjaž Kovačič, Roman Činč, Tomaž Rous, Mateja Cigut, Martina Perša, Janez Senica ter Srečko Horvat.

V Odbor za proračun in finance so bili imenovani predsednik Roman Činč in člani Miran Maučec, Igor Adžič, Jožef Ferčak ter Marijan Zver.

Statutarno pravno komisijo bodo odslej sestavljali predsednica Laura Zadravec ter člani Jožef Erjavec, Jožef Ferčak, Venčeslav Smodiš in Dejan Klemenčič.

Odbor za kmetijstvo bodo sestavljali predsednik Štefan Žižek in člani Franc Kovač, Primož Ozmec, Venčeslav Smodiš, Aleš Poredoš, Janez Maroša, Aleš Zver, Štefan Vohar in Silvo Pozderec.

V Odbor za medgeneracijsko sobivanje in vseživljenjsko učenje so imenovali predsednika Janeza Koštrica ter člane Matjaža Kovačiča, Lauro Zadravec, Barbaro Černi in Lidijo Ropoša.

Odbor za zaščito in reševanje bodo sestavljali predsednik Jožef Ferčak in člani Miran Maučec, Primož Ozmec, Štefan Pozderec, Bojan Glavač, Alojz Vinčec, Andrej Vöröš, Tadej Jerebic ter Tadej Apatič.

Komisijo za romska vprašanja bodo sestavljali predsednik Franc Kovač in člani Janez Koštric, Venčeslav Smodiš, Jožica Jakob in Elizabeta Zadravec + romski svetnik in dva predstavnika romov.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu bo v sestavi predsednik Mirko Sraka ter člani Jožef Erjavec, Janez Kovačič, Marjan Tratnjek, Srečko Horvat, Andrej Vöröš, Martina Vidonja, Bojan Prosič ter Lilijana Fujs-Kojek.

V Odbor za informiranje so bili imenovani predsednik Marijan Zver in člani Dejan Klemenčič, Jožica Jakob, Darinka Pucko ter Igor Bakan.

V Uredniški odbor javnega glasila Občine Beltinci – Mali rijtar so bili imenovani kot glavni urednik Bojan Vereš, kot njegov namestnik Miran Maučec ter kot člani odbora Štefan Žižek, Gabrijela Küzma ter Tina Zver Vlaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2019 ob 8:00 peroven gost

      Bentiš......Roman Činč, Mirko Sraka, Tomaž Rous v trej odboraj/komisijaj.....levosučno h koritu - "voliju pare, ko majmun banane"

      44 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2019 ob 12:02 obveščeni gost

        peroven, vsaka stranka je dobila svoja mesta v odborih sorazmerno glede na volilni rezultat.in zato so praktično vsi svetniki v kar nekaj odborih/komisijah ne samo teh par katere omenjaš.ampak brez skrbi orbanisti še zmeraj prevladujejo v vseh občinskih delovnih telesih, zdaj dobijo še podžupana in nas vodijo v tri prekrasne. tudi če kakšen "lejvi" silom prilike pride do prava rejči i glasanja. Bog nam pomagaj v beltinski občini ker sami si že dolgo ne moremo!

        24 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2019 ob 12:44 vili gost

        obveščeni.....samo tej trije v trijaj del telesih.....preveri! Nej van pasau Gomboši, nej Kerman.....naj eden od tej trojice kandidejra, naj se zvaga!? Keri su pa orbanisti, ne ven, tij si zgleda bole za ove "u tunelu usred mraka....(zlaži, fradni, buuj)", jeli?

        10 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2019 ob 13:01 viljamovka gost

        vili tebi zgleda zelo šepa matematika.si se zakalkuliral. poleg tega se KMVVI tudi zraven šteje v kvoto, ki v prispevku sploh ni omenjena. tam so se šele klali za stolčke komaj so spravili skozi na uvodni seji. da jih ni sram. orbanisti so sds dobro jutro.

        9 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.02.2019 ob 7:35 jedec gost

        v beltincaj mamo takšega župana kak če bi leljaka pojo (po širini)... po naduton karakteri pa kak če bi pojo dva leljaka...

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2019 ob 12:08 Čibri gost

      Čenč,pazi se romov tej do tebi zdaj kruh rezali ! Sosed Janez ti bo pa bilice nosil , on je v kmetijstvu ! Bog nam pomagaj sami prof,

      21 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2019 ob 12:44 pepi 1951 gost

      Kdo pa je odgovoren za ceste in pločnike, ali komunala, ali pa župan. V torek so po Beltincah tak torili šoder , kak v največji poledici, ni bilo ne duha od poledice. Koliko je bilo po nepotrebnem vršenega denarja.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2019 ob 13:56 šime gost

        Tou so mašine sprobavali či majo dober raztros. na sujo se najbole vijdi.Pruslek že zna kda trbej toriti.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.01.2019 ob 13:37 neža gost

      pepi, veš da tudi pralnica na Komuni mora imeti delo,stici iz ozadja čakajo na plačilo za trdo delo v kampanji,in to je prava priložnost.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.01.2019 ob 15:07 nejmiš gost

      To bi potem sedaj naj bila elita beltinske občine, cvet mladosti, bodočnosti in velika večina enih te istih, ki so večni v občinskem svetu in kaj so napravili zadnjih 10 let čisto nič, razen da se je za 100 % dvignila cena kanalščine in vode. Središče Beltinec je ena sama razvalina kjer niti zidaka niso premaknili v zadnjih 30 letih. Mislim, da tako neurejenega občinskega središča v Sloveniji ni kar je prava SRAMOTA in to komplet od občinske uprave, občinskega sveta in krajevne skupnosti. Industrijsko cono imamo že točno od leta 1974 in od nje nič, vzemite samo primer Odranec kjer je zaposlenih v industrijski coni 1000 ljudi, oni pač imajo sposobnega župna in 2,5 zaposlena v občinski upravi. Imamo vrtine z toplo vodo tudi od tega nič itd, itd

      24 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2019 ob 16:59 Böltinci gost

        Nejmiš, pravo ime si si zebro. Či pa nebi büo nejmi bi pa lejko kandidejrau za župana pa bi möo prijliko vse tau popraviti

        3 12 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.01.2019 ob 17:42 bralka gost

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.01.2019 ob 17:45 bralka gost

      Či pa drugo ne delajo, kak se samo podjebavlejo med seuf,.Te pa je kak je.Žal.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.01.2019 ob 18:14 občan gost

      - nejmiš -, tij si pa sigurno doma ge na Goričkon, v Ženavlaj, ka maš točne podatke, ka v Böltincaj od 1974 obstaja obrtna cona, nejsi pa očitno prišo malo na izlet, pa se pelal prouti Odrancon, bi vido, ka vse je napravleno, pa ka vse se te čas dela v obrtnoj coni. Rejsan dosta prekesno, ali bar se je začnolo, pa ide dale. Lejko bi ta tüdi na zadnji volitvaj kandidejro (če bi te bilou kaj v lačaj) pa bi se sprobal na volitvaj, če bi te lidje zvolili.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2019 ob 18:28 tonek gost

        ka se pa te v industrijski coni tak na velko dela ,to ka ma Balažic 4 zaposlene vej pa tej so nikaj nej sposobni napraviti ,grmovje kre dobla v pucati drugo nej

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      31.01.2019 ob 18:28 nejmiš gost

      Böltinci ti si sigurno eden izmed njih, vse kaj sem napisal 100% drži jaz vem, da resnica boli a na žalost je taka če tebi všeč ali ne . Nejmiš pa zato ker je pravi naziv za vse vas ki ste zraven bili pa nič napravili. Beltinski župan pa je imel drugo največjo plačo od pomurskih županov takoj za Jevškom in pa pred lendavskim, ljutomerskim, radgonskim županov. Rezultate njegovega dela in nekaterih svetnikov, ki niso bili izvoljeni pa so ocenili volilci na volitvah, kjer ste MOČNO IZGUBILI PA MORALI ODITI.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2019 ob 22:57 Böltinci gost

        Nejmiš, nejmiš, tij si rejsan nejmi. Bar bi se pozanijmal što župani višijno plače dolauči. Či bi si jo san, bi sigorno möo šče večo, ka si jo tüdi zaslujži.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      31.01.2019 ob 20:15 nejmiš gost

      občan - kako se takoj glasite tisti da se vam na rep stopi. Zemljišče za obrtno cono so Beltinci dobili 1974 leta, celo nekdanja Panonija bi se morala tu graditi pa je MS nasprotovala saj mogoče še tebe, takrat ni bilo na svetu. Čuj kaj se pa potem dela v tej industrijski coni, da jas nič ne vidim pa se vsak dan najmanj 2x mimo peljem pa nič ne vidim, razen "avtoceste" do zbirnega centra si to mislil ??? V industrijski coni pa so 3 zaposleni pri Balažici pa to je vse.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.02.2019 ob 19:02 Štola gost

      Leka se Smodiš vrača na direktorsko mesto. Tak je gnes pri Jeneši v Lipouvcaj razlagal svetovalec od Boga pozableni.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.02.2019 ob 17:11 Bratunčar gost

      Ka pa gančke državne svetnijk Maučeč(make) je pa desna roka župana. Tak prave ka de župan igral kak de un pravo.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.02.2019 ob 19:20 Janči gost

      Šteri iz Belti. okraja pa je že bil državni svetnik !? Maki je dr. za vse te šalabajzare ka so zdaj v belt. občinskem svejti ! Bratunčar , tij pa toga Vincija Smo. vlejči domov pa nej tam gnoj klači !

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2019 ob 18:24 Mürski človik gost

        Horvat Srečko je zgüjbo volitve, zdaj pa ga vidim v treh odborih, što ga dal v odbore? Prej se njemu, ide samo za pejneze od sejnine, glasa pa tak kak se njeni povej - zato so ga ljudje nej volili. Takšni človik šteti, je bil na listi pa je bil o ne bi smel biti v nobenem odbori!!!

        14 1 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.02.2019 ob 20:44 DF-PUF-BUM gost

      Mürski človik : Glej, če bi šlo samo za Horvat Srečka bi bilo še dobro. Gre za točno 26 (šestindvajset) takih ki so člani raznih odborov pa niso bili izvoljeni ali za člane občinskih svetov ali pa za krajevno skupnost pa so sedaj bili nagrajeni od svojih tovarišev po načeli NI VAŽNO ČE KAJ ZNAŠ, GLAVNO KA SI NAŠ. Tu notri so taka imena, ki mi jih je sram zapisati saj pojma od tistega nimajo za kar bi naj odločali SRAMOTNO Beltinčani prijmite se za denarnice.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.03.2019 ob 14:42 sova gost

      Beltinsko občino so prevzeli lopovi na Komuni se že pere denar

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.