https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Leto 2018 je bilo uspešno, podobno si želijo tudi letos

11.02.2019 ob 9:10  

V soboto, 9. februarja, je v gasilskem domu v Krogu potekal občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Krog. Predstavili so delo v prejšnjem letu, predstavili načrte za letošnje leto, podelili priznanja, zbrane pa je nagovoril tudi poveljnik Gasilske zveze Murska Sobota, Bojan Horvat.


Zbranim so poročila o preteklem letu najprej predstavili predsednik PGD Krog, poveljnik društva, blagajnik in ob koncu je sledilo še poročilo Nadzornega odbora. Zbrane je nagovorila tudi predsednica Krajevne skupnosti Krog, Erika Vogrinčič Barbarič, ki je s sodelovanjem gasilskega društva zelo zadovoljna, saj so sodelovali ob skoraj vseh dogodkih, ki so se lansko leto zvrstili v krajevni skupnosti.

Poveljnik Gasilske zveze Murska Sobota, Bojan Horvat je v svojem nagovoru pohvalil delo kroških gasilcev, hkrati pa je podal nekaj smernic in sprememb, katere še lahko izboljšajo v prihodnosti. Dotaknil se je tudi Dotaknil se je tudi teme glede položaja gasilcev na splošno in zakonodaje, katero bi bilo potrebno nedvomno preurediti. Prav tako je pa omenil tudi finančno stanje, za katerega se trudijo, da bi se izboljšal.

Ob koncu so podelili še priznanja in nagrade. Poveljnik PGD Krog, Sašo Kuhar se je lansko leto udeležil tečaja za sodnika in tako pridobil naziv sodnik gasilskih in gasilskošportnih tekmovalnih disciplin. Matej Grabar je uspešno opravil tečaj za gašenje notranjih požarov - modul A ter tečaj za višjega gasilca. Zlatko Kardoš se je udeležil in uspešno opravil tečaj za motorno žago. Aleš Grabar pa se je udeležil in uspešno opravil tečaj informatika, tečaj gašenja notranjih požarov - modul A ter tečaj višjega gasilca.

Tudi v letošnjem letu si želijo, da bi se njihovi člani udeležili čim več tečajev, sodelovali na vajah in tekmovanjih in, da bi še naprej uspešno sodelovali s krajevno skupnostjo in ostalimi društvi, ki delujejo v kraju.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.