https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomerska gimnazija prejela najvišje priznanje na področju šolstva

19.02.2019 ob 6:05  

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so 20. podelili priznanja Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju. Med petimi dobitniki za leto 2018 je bila tudi Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML). Visoki dosežki pri zahtevnem delu z mladimi, ustvarjalnost in inovativnost pedagoškega tima ter kakovostno sodelovanje z Zavodom RS za šolstvo (ZRSŠ) je le nekaj dejstev, ki pričajo o utemeljenosti podeljenega priznanja GFML.


Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje za dosežke pri uvajanju novosti na področjih predšolske vzgoje, osnovnih šol in srednjih šol, šol za otroke s posebnimi potrebami in dijaških domov, pa tudi za odličen končni izdelek, za nove rešitve s področja načrtovanja in uresničevanja kurikuluma ter za širjenje idej v vseh oblikah informiranja in izobraževanja.

ZZRS je prepoznal kvalitetno delo zaposlenih na GFML in ga nagradil s prestižnim priznanjem. Po njihovem mnenju dosežki GFML sodijo v sam vrh slovenskega šolstva, saj je šola v mnogih projektih iskala možnosti nadgradnje dela z nadarjenimi dijaki, razvila učne načrte za vključevanje gledališke in filmske kulture in razvijala uporabo i-učbenikov. Poleg tega si je prizadevala za kakovosti pouka matematike v srednjih šolah, razvijala pedagoške digitalne kompetence učiteljev, podjetnost ter dijake s pomočjo inovativnih učnih okolij spodbujala h kritičnemu mišljenju in reševanju miselnih problemov.

Zbrane je nagovoril minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki je v nagovoru poudaril, da je naš šolski sistem, kot družbeni podsistem, eden najboljših na svetu. Izpostavil je, »da danes častimo tiste, ki ne le najbolje sodelujejo z zavodom, ampak dajejo najboljši del sebe v to, da izobrazijo druge in jim kažejo pot. Predane učiteljice in učitelje, ki vidijo preko kalupov in so srce šolstva.«

V imenu ljutomerske gimnazije je priznanje Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju prevzel ravnatelj Zvonko Kustec in povedal: »Priznanje je nagrada za vse, ki delamo na GFML. Je priznanje našemu trudu, inovativnosti in srčnosti, s katero opravljamo svoj poklic. Je potrditev pedagoškemu timu, da dela dobro in usmerjeno k inovativnemu razvoju učnih metod in našega šolskega sistema.«

Foto: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2019 ob 13:18 lotmeržonec gost

      Zvonko, ČESTITKE !!!! GFML ČESTITKE !!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.