https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Redki eksotični živali dobili mladička, prikupno Ramo

21.02.2019 ob 6:05  

Na dan zaljubljenih, Valentinovo, so v živalskem vrtu Sikalu Zoo v Boračevi dobili mladičko dvogrbe kamele, ki velja za zelo redko in ogroženo vrsto živali. Poimenovali so jo Rama, ogledate pa si jo lahko marca.

 

»Sultan in Radža sta dobila deklico (dobila je ime Rama). Sem bolj malo spal a se je splačalo biti zraven ob prihodu novega življenja na ta naš svet, ki ga delimo z drugimi bitji,« je ob veselem dogodku na Facebooku zapisal Tomi Mitev iz Sikalu Zoo-ja. Objavil je tudi fotografijo prikupne mladičke, ki je na spodnji fotografiji stara le štiri ure. Ramo si boste lahko ogledali v mesecu marcu, kdaj točno, pa bodo v Sikaloo Zoo še objavili.

4 ure stara mladička Rama

Dvogrbe kamele (Camelus Bactrianus) so redkost in so zaščitene živali, nahajajo se na rdečem seznamu ogroženih vrst. Izvirajo iz Azije, zadnje zatočišče tistih, ki živijo v divjini, pa je puščava Gobi. Dobro prenašajo mraz, tudi zelo nizke temperature. 

V Sikaloo Zoo-ju v Boračevi, ki odpira vrata obiskovalcem znova marca, si lahko ogledate še želve, afriške mini koze, nosate medvedke, patagonske mare, afriške ježevce, nanduje, koi krape in druge živali.

Sultan in Radža, ponosna starša

Foto: FB Živalski vrt Sikaluzoo

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.