https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Osvojili kar 4 zlata in 9 srebrnih priznanj iz znanja nemščine

5.3.2019  

Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer dosegajo izjemne dosežke in rezultate na mnogih področjih, tokrat pa so dijaki 2. in 3. letnika vseh treh programov v tekmovanju iz znanja nemščine osvojili 4 zlata priznanja in 9 srebrnih.


Državno tekmovanje iz znanja nemščine za 2. in 3. letnike srednjih šol, na katerega se je uvrstilo 16 dijakov GFML, je letos potekalo 5. februarja 2019 na Srednji ekonomski šoli v Mariboru. V kategoriji A (2. letnik, nemščina kot prvi tuji jezik) je dijak Erik Hauzer dosegel odlično drugo mesto v državi in srebrno priznanje, saj je v tej kategoriji zlat le en dijak v Sloveniji. Srebrno priznanje si je priborila dijakinja Lana Kocuvan. Njuna mentorica je Martina Vogrinec.

Dijakinja Maja Vrečič Tivadar je v kategoriji B (2. letnik, nemščina kot drugi tuji jezik), v kateri je tekmovalo 60 dijakov iz cele Slovenije, dosegla odlično 3. mesto v državi in zlato priznanje. Le ena točka do zlatega priznanja je zmanjkala Teji Rožman, ki je osvojila srebrno priznanje. Poleg nje sta srebrno priznanje osvojila še Timotej Pukšič in Maruša Hajdinjak. Njihovi mentorici sta bili Martina Vogrinec in Milojka Vaupotič Kučan.
V kategoriji E (3. letnik, nemščina kot drugi tuji jezik) sta zlato priznanje dosegla Nina Klement in Nikolaj Dervarič, srebrna priznanja pa Sara Perša, Jurij Šumak, Primož Škafar in Marko Matko Ficko. Z njimi se je na tekmovanje pripravljala mentorica Gita Fras.

Foto: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Odlična Iris Benkovič, njena mentorica je Liljana Kosič, je tekmovala v kategoriji F (3. letnik, prvi in drugi tuji jezik skupaj, srednje strokovne šole) in dosegla 3. mesto v državi ter zlato priznanje.
Dobitnica zlatega priznanja iz nemščine in dijakinja 3. letnika Nina Klement je povedala: "V stik z nemščino sem prišla že zelo zgodaj. Predvsem preko medijev, kot sta na primer televizija ali radio, sem pridobila veliko znanja. Nemščino se na gimnaziji učim kot drugi tuji jezik in obiskujem priprave na nemško jezikovno diplomo. Premišljujem tudi o študiju tujih jezikov. Menim, da ima učenje nemškega jezika veliko prednosti, predvsem zaradi študija v tujini ali pozneje tudi zaposlitve".

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2019 ob 22:37 lotmerk gost

      ČESTITKE !!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.