https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Prireditev ob mednarodnem dnevu maternega jezika na Razkrižju

Razkrižje, 07.03.2019 ob 6:05  

Na Razkrižju je v nedeljo, 3. marca, v Domu kulture Razkrižje že 5. leto zapored potekala prireditev, namenjena mednarodnemu dnevu maternega jezika.


Navzoče je najprej nagovoril župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, nato pa besedo predal slavnostni govornici, diplomirani igralki ter profesorici strokovnih predmetov za gledališče na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, Dunji Zupanec.

Na prireditvi so nastopili učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje, dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Ljutomerski oktet ter člani dramske sekcije KUD Razkrižje.

Skozi pesmi in pesniško besedo Valentina Vodnika, Franceta Prešerna, Simona Jenka, Otona Župančiča in Svetlane Makarovič, so pokazali, kako so o Sloveniji in njenih ljudeh, razmišljali pesniki v različnih zgodovinskih obdobjih in okoliščinah.

Scenarij za dogodek je pripravila učiteljica z Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje prof. Bojana Pergar Stolnik.

Foto: Občina Razkrižje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2019 ob 17:08 Prlekus gost

      Obmejno večni pobarbani ekshibicionist je imel zopet svojih pet minut !

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2019 ob 17:36 Razkrižanec gost

      Vse je minljivo, samo Ivanušič je večen.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.03.2019 ob 11:53 zlatko gost

      Razkrižanci! Če nebi imeli gos. Ivanušiča, nebi imeli nič od vsega tega, kar mu zdaj očitate in se mu rogate ! Edini on ima jaj.. ,da vse to skupaj spravi in izvede na čudoviti način , ki je vsakemu občanu prijeten za oko in uho !Povejte mi, kdo bi si vzel toliko časa, da bi vse to pripravljal in še sposoben moraš biti !?

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2019 ob 21:34 gost

        Kaj bi se zgodilo, če bi pofarbanega brcnili v tazadnjo? Zlatku bi zobe razbili 😂😂😂!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.03.2019 ob 21:39 Razkrižanec gost

        Prekleto se motiš! Všeč za oko in uho? Ja, njegovim ritoliznikom. Ljudje z vsaj malo glasbenega okusa in čutom za estetiko, na njegove “veličastne”, samopromocijske kozlarije že dolgo ne hodijo.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.