https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ponoči in jutri spet močnejši veter

06.03.2019 ob 15:20  

Danes ponoči in jutri bodo predvsem na severovzhodu Slovenije močnejši sunki vetra, ki lahko presežejo hitrost 70 km/h. Arso je že izdal oranžni alarm.


Danes popoldne bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih spremenljivo oblačno, drugod bo še sončno. Krepil se bo veter, jutri pa bo na zahodu začelo deževati.

Napoved za jutri
Popoldne bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, drugje bo še precej sončno. Krepil se bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 18 °C. Jutri bo v zahodni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno. Na vzhodu bo še deloma sončno, pihal bo okrepljen jugozahodnik. Zvečer se bodo padavine razširile na zahodno polovico Slovenije.

Veter bo presegel 70 km/h
Ponoči in jutri bodo najmočnejši sunki vetra na severovzhodu Slovenije lahko presegali hitrost 70 km/h, zato je Arso za danes zvečer in ponoči ter jutri izdal oranžni alarm. Oranžni alarm je za danes in jutri izdan za severovzhodni, jugovzhodni in jugozahodni del Slovenije.

Vir: Meteo

V prihodnjih dneh bo še vetrovno
V petek in soboto bo spremenljivo oblačno. Možne bodo manjše krajevne plohe, ki bodo bolj verjetne za zahodu. Še bo pihal jugozahodnik.

Velika požarna ogroženost
Predvsem na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

    Fotogalerija