https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Odprli vrata očesnega oddelka murskosoboške bolnišnice

Rakičan, 21.03.2019 ob 18:00  

Danes je v prostorih očesnega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota potekal dan odprtih vrat omenjenega oddelka. Predstojnik Očesnega oddelka, asist. Satar Baghrizabehi, dr. med., spec. oftalmolog je predstavil razvoj in delovanje Očesnega oddelka v obdobju od 1999 do 2019.


Satar Baghrizabehi, dr. med., spec. oftalmologje dejal, da so vrata očesnega oddelka odprli zato, ker želijo ljudem, obiskovalcem in pacientom pokazati svoje delo, jim pokazati, da se vedno trudijo po svojih najboljših močeh in, da želijo vedno več za svoje paciente. S to potezo so želeli tudi pokazati, da pacientov niso pozabili, prav tako pa niso tuji do zaposlenih na oddelku, kolegom in kolegicam iz drugih zdravstvenih ustanov pa so želeli pokazati, da rabijo eni druge, da si med seboj pomagajo, vse pa za korist pacienta. Predstojnik oddelka je poudaril tudi, da primankuje tudi pogovora, pogovora si želijo tako pacienti, kot tudi zdravniki, saj je tudi na njihovih plečih marsikatero breme. Želijo si pa tudi, da pacienti podajo pohvale, pripombe, saj se bodo lahko le tako spreminjali na boljše.

V murskosoboški bolnišnici so takoj za ljubljanskim Kliničnim centrom pri operacijah sive mrene, letno opravijo približno 1.500 operacij, opravljajo pa tudi vse ostale operacije: laserski posegi na mrežnicah zaradi sladkorne bolezni, krvavitev, vsajajo steklovine, zdravijo tudi zeleno mreno, razne tumorje ... Kljub temu pa, da se lahko pohvalijo s tem, da k njim prihajajo pacienti ne le iz Pomurja temveč tudi iz mariborske in ptujske regije, pacienti prihajajo celo iz Ljubljane se spopadajo s kadrovskim in opremskim pomanjkanjem. Trenutno jim manjka oprema za multimodalno slikanje (trenutno se dogovarjajo za nabavo tega), za ultrazvok, za izmeritev očesnega pritiska in špranjska svetilka.

Letno sprejmejo več 127 tisoč pacientov, dnevno pa opravijo tudi 14 ali 15 operacij, kar pomeni ob dejstvu, da primankuje kadra veliko požrtvovalnost vseh zaposlenih. Če pogledamo kronološko od leta 1999 do danes je zaposlenih manj, operacij pa vse več. V začetku so vse paciente pošiljali v mariborsko bolnišnico, kasneje so s pomočjo donacij nabavili laser in so bili na začetku ena redkih bolnišnic, kjer so operirali s kapljicami, kar pa jim je tudi omogočilo, da pacienti v bolnišnici preživijo občutno manj časa (na začetku so ostali v bolnišnici tudi po 5 dni, danes za enako operacijo pacient preživi v bolnišnici približno dve uri). Na oddelku so zaposleni štirje zdravniki, dve diplomirani medicinski sestri ter tri srednje medicinske sestre.

Satar Baghrizabehi, dr. med., spec. oftalmolog je še dejal, da se zdravnikovo delo ne da meriti z denarjem, zato si na svojem oddelku ne želi dveh enakih aparatov, temveč želi, da je kader optimalno zapolnjen.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2019 ob 18:43 lepec gost

      V kratkem bom imel dan odprtih vrat mojega observartorija. A me boste obiskali??? Sem prof. dr. Zvezdan Lunarnik.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2019 ob 18:45 lepec gost

      Kje pa imajo aparat za kuhanje kave????

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2019 ob 7:38 lepec gost

      Kot kaže sem slaboviden in tudi sam bom rabil kmalu njihove usluge in se bom lahko kaj kmalu prepričal o kvaliteti njihovih uslug o kateri nimam niti malo pomislekov oziroma slabega mnenja.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.03.2019 ob 10:18 Janja gost

      Srce tega oddelka so sestre, ki si zaslužijo pohvalo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.