https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na avtocesti od Maribora do Lendave bodo verjetno nastali zastoji

13.06.2011 ob 9:50  

Društvo podizvajalcev bo med 10. in 12. uro izvedlo protestno vožnjo po pomurski avtocesti zaradi neplačanih del pri gradnji avtoceste. Potem ko njim od Dars-a ni uspelo dobiti dovoljenja za popolno zaporo, bodo vozili le en kilometrov na uro več kot je dovoljeno, torej 61, zato bodo verjetno nastali zastoji.

Ker Društvo podizvajalcev, ki ga vodi Mirko Požar, ne želi kršiti zakonov, bodo državljansko nepokorščino izvedli s protestno vožnjo, ki bo omejena z 61 kilometri na uro. S tem želijo podizvajalci od Dars-a sterjati unovčenje bančnih garancij za poplačilo neplačanih del. Čeprav se je v prid podizvajalcev izreklo ministrstvo za finance in tudi komisija državnega zbora za nadzor javnih financ, pa na Dars-u poudarjajo, da bančnih garancij ne morejo unovčiti za poplačilo podizvajalcev, kar je pokazalo tudi pravno mnenje.

Društvo podizvajalcev, ki si za poplačilo dolgov prizadeva že vse od začetka leta, ne bo prenehalo z aktivnostmi in napovedujejo državljansko nepokoroščino tako dolgo, dokler ne bodo poravnane vse zaostale obveznosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.