https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavljajo se domači in tuji strokovnjaki

Rakičan, 27.03.2019 ob 11:00  

V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan od 27. do 29. marca 2019 poteka XIV. Mednarodna znanstvena konferenca »Ekologija za boljši jutri,« na kateri se s svojimi prispevki predstavljajo zavodi, ustanove in institucije iz vse Slovenije ter domači in tuji strokovnjaki.


Mednarodno znanstveno konferenco sta na novinarski konferenci predstavila dr. Robert Repnik, predsednik organizacijskega odbora konference ter dr. Robert Celec, direktor RIS Dvorca Rakičan.

Štirinajsto leto organizirati konferenco je dosežek, je povedal dr. Robert Repnik in dodal, da tematika te konference vključuje več vsebinskih in tematskih področij, vse pa so aktualne. Opažajo, da se kvaliteta in obseg povečujeta, spreminjajo pa se tudi podrobnejše vsebine, ki so zajete v referatih, kar je po besedah Repnika pričakovano. "Spreminja se tudi problematika in zato je dobro, da so udeleženci konference v stiku s sedanjim razvojem te problematike in da tukaj predstavljajo te aktualne teme."

Mednarodna znanstvena konferenca poteka štirinajsto leto zapored in v teh letih je imela tako vzpone, kot tudi padce. "V zadnjih letih govorimo samo o vzponih, tako v smislu kvalitete prispevkov, kot tudi v smislu količine prispevkov iz celotne Slovenije. Postali smo uveljavljena, ugledna institucija na področju organizacije, izvedbe znanstvenih konferenc v slovenskem merilu in ta glas seže tudi čez meje naše države, kar nas zelo veseli in navdihuje za prihodnje delo," je povedal dr. Robert Celec, direktor RIS Dvoreca Rakičan

V okviru mednarodne znanstvene konference bodo predstavljeni trije tematski sklopi: ekološke vsebine in trendi v vzgojno-izobraževalnih programih,  trajnostni izzivi sodobnega sveta in agroekologija / ekoturizem.

 Rekordno število prispevkov

V treh dneh bo predstavljenih 149 prispevkov, od tega je 11 znanstvenih in 138 strokovnih. Na posvetu se bodo s svojimi prispevki in izdelki predstavili udeleženci iz vse Slovenije ter domači in tuji strokovnjaki. Število vseh sodelujočih avtorjev je 166, ki prihajajo iz 8-ih različnih držav: Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Madžarske, Italije in Rusije.

Če primerjajo z lanskim letom, so letos povečali število strokovnih prispevkov in to za kar 40 dodatnih, je dejal Celec.

Predstavitev znanstvenih, raziskovalnih in strokovnih dosežkov

Z mednarodno znanstveno konferenco nagovarjajo različne strokovnjake, predvsem s področja pedagoške prakse, katerih skupna tematika je okoljska vzgoja in sodobni ekološki izzivi v procesu izobraževanja. Eden izmed pomembnih ciljev konference je prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela, ki bodo dobra osnova in motivacija za okoljsko ozaveščeno znanje.

Več o sami konferenci najdete TUKAJ.

    Fotogalerija