https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Slovensko-madžarskega foruma se je udeležilo več kot 100 gospodarstvenikov

26.03.2019 ob 14:00  

Danes je v Hotelu Vivat v Moravskih Toplicah potekal slovensko-madžarski gospodarski forum in poslovno B2B srečanje. Zbralo se je več kot 100 slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov in ostalih prisotnih. 


Pomurska gospodarska zbornica je v sodelovanju s Trgovinsko in industrijsko zbornico županije Zala, Generalnim konzulatom Madžarske v Lendavi, Generalnim konzulatom Republike Slovenije v Monoštru organizirala slovensko-madžarski gospodarski forum, katerega namen je srečanje predstavnikov slovenskih in madžarskih podjetij, ki imajo interes medsebojnega sodelovanja.

Z dogodkom so želeli tudi ustvariti in obnoviti dvostranske gospodarske odnose. Dogodek sta podprla tudi Slovensko Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvo za zunanje zadeve z madžarske strani. Na današnjem poslovnem B2B forumu, sta zbrane nagovorila oba generalna konzula, slovenski v Monoštru, dr. Boris Jesih in madžarski v Lendavi, dr. Foldes Gyula. Dogodek je potekal v obeh jezikih in bil simultano tolmačen.

Dr. Boris Jesih je uvodoma izpostavil, da je zaradi bližine med Slovenijo in Madžarsko lažje vzpostaviti gospodarske povezave. Ti odnosi se vsako leto tudi izboljšujejo. Vendar je še veliko neizkoriščenega potenciala – na tem področju pa veliko pomagajo zbornice in čezmejni projekti. Dr. Földes Gyula je povedal, da se prvič prireja prireditev na takšnem nivoju. Zanimanje na madžarski strani za slovenska podjetja nenehno narašča. Pomurska podjetja so kot vrata za doseganje slovenskega trga za madžarska podjetja.

Mag. Matej Skočir, vodja sektorja za internacionalizacijo na MGRT se je zahvalil organizatorjem za idejo in pristop k poslovnemu forumu. Dejal je, da je to priložnost, da se seznanijo z novimi gospodarskimi vsebinami, z novimi idejami in pobudami. Kiss-Parciu Peter, namestnik državnega sekretarja na Ministrstvu za ekonomske odnose s tujino in zunanje zadeve madžarske vlade, je povedal, da današnji dogodek dokazuje, da je zanimanja za sodelovanje med slovenskimi in madžarskimi podjetji veliko. Obmejna območja imajo veliko potenciala za razvoj, vendar so tudi številni izzivi, ki jih lahko izkoristijo za ustvarjanje potenciala.

Poslovno okolje Slovenije je predstavil Matej Rogelj, namestnik direktorja Centra za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije. Madžarsko poslovno okolje pa je predstavil Balogh Geza, predsednik Madžarsko–slovenske sekcije Trgovinske in industrijske zbornice Madžarske. Dobro prakso sodelovanja na obeh straneh meje pa je predstavil direktor in lastnik podjetja Barting d.o.o. iz Lendave, Robert Bažika.

Na koncu je v imenu organizatorja povzel prvi del Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice in izpostavil, da je z dogodkom opravičen osnovni namen, to je povezati slovenska in madžarska podjetja, ki imajo interes medsebojnega sodelovanja. Poleg tega pa so ustvarili in ponovno obnovili dvostranske gospodarske in poslovne odnose.

Kasnejših bileteralnih B2B razgovorov se je udeležilo 49 podjetij in več kot 70 njihovih predstavnikov. Skupno je bilo opravljenih več kot 110 kratkih sestankov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2019 ob 14:08 DF gost

      Bravo nasi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2019 ob 14:49 seccu gost

      Prazno mlatenje slame ;-)

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2019 ob 16:31 gost

      Sami slovenci..in potem slovensko madžarski xx..so slednji sedeli v drugem prostoru?

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.03.2019 ob 16:46 Veterfuda gost

      Mater..kakšni komentarji..za bruhati..

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.03.2019 ob 18:52 kuku gost

      Gorički genetik Jože Sukič, čakamo analizo....ali si vzel tablete ali so te blokirali...nega tvojih komentarov..kak tou!?!?!?! Keri DNK majo tej ka te čujemo :D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2019 ob 20:05 Resnica gost

        Kdorkoli je drugače misleči, ne labilen, uravnovešen je za vas genetik. Nalit si je potrebno čistega vina in sprejet resnico, čas laži je mimo.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.03.2019 ob 5:18 lepec gost

      Kaj pa gospod Robertino Celenzio???? Aja on je italijanskega porekla in je v tem času jedel makarone in popravljal črpalko!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.03.2019 ob 6:33 Janko gost

      Resnica tij si malo preveč čistoga vina nalivleš, malo probaj z radenskof, pa mej nekšo mero... Ka sigdar kilometerske tekste norosti pijšeš. Nimak

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.03.2019 ob 7:09 gost

      V evropi obstajajo ..germanski narod,.obstaja evro slovenski narod,.obstaja jugo-slovanski narod. In in in obstaja ~uralofinski narod ..pod katerim so se lažni madžari skrivali...tisti, ki so slovenstvo zatajili..sedaj pa MADŽAR IZVIR NI ZNAN. Kod ne obstaja austrijski narod, tako ne obstaja madžarski narod..še najmanj autohtoni. V lendavi 0,0% uralofunska N. pa se z glavo v štok mlati.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2019 ob 11:22 kult gost

        Idiot eden, nacija ni genetska tvorba, ampak civilizacijska in kulturna. Nemški, angleški, francoski, ruski... narod je veliko bolj povezan jezikovno, kulturno in politično, kot pa genetsko. Pojma nimaš, Sukiću.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.03.2019 ob 15:37 gost

      Morda tukaj najdeš kateri skupini spadajo MADŽAR - SKI DRŽAVLJANI...AMERIŠKI RAZISKOVALCI...MADŽARSKI DRŽAVLJANI SO VEČINSKO SLOVENC...ALI GERMANI...IN KJE SO POTEM ~XYZ MAGARUŠ NARODNA SKUPNOST. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml&ved=2ahUKEwjpsrCrxKLhAhUozIUKHRTJC1sQFjAAegQICBAB&usg=AOvVaw0RXYr4iO-9WA_DDreNQeNm&cshid=1553697010637

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.03.2019 ob 15:41 gost

      ~ ORBANOV POSLANEC SEDI NA TREH STOLIH ~ https://reporter.si/clanek/slovenija/orbanov-poslanec-ferenc-horvath-sedi-kar-na-treh-stolih-zato-ga-je-rojak-attila-kovacs-prijavil-kpk-in-dz-693932

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.03.2019 ob 14:56 GEZA gost

      Kje pa je bil veliki IVAN JANEZ JANŠA? Ni povabil Orbana na obisk?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.