https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Destinacija Moravske Toplice prejela znak Zelene destinacije

03.04.2019 ob 14:00  

Slovenska turistična organizacija (STO) je 27. marca 2019 enajstim slovenskim destinacijam in enemu krajinskemu parku podelila znak Slovenia Green. Znak zelene destinacije je prejela tudi destinacija Moravske Toplice. Vse destinacije, ki so vključene v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST), predstavljajo 34 % vseh slovenskih občin in kar 74 % vseh turističnih prihodov tujih in domačih gostov.


Destinacija Moravske Toplice se je v začetku leta 2018 prijavila na javni razpis 4. Poziv v Zeleno shemo slovenskega turizma, ki jo je objavila STO. Na javni poziv se je poleg Moravskih Toplic odzvalo še 15 slovenskih destinacij in en krajinski park. Sledil je leto dni dolg pristopni proces, kjer smo pristopne destinacije ne le ocenjevale stanje na 6 področjih trajnostnega turizma (Destinacijski management, Narava in pokrajina, Okolje in podnebje, Kultura in tradicija, Družbena klima, Poslovanje turističnih podjetij) v svoji destinaciji, pač pa tudi že razvijale akcijski načrt ukrepov izboljšav in začele z izvajanjem le-teh.

Destinacija Moravske Toplice je prejela znak Slovenia Green Bronze, ki nam predstavlja izziv, da na področju zelene destinacije naredimo še korak naprej v razvoju zelenega turizma. Uradne plakete bomo novi nosilci znaka Slovenia Green prejeli na slavnostni podelitvi na Zelenem dnevu slovenskega turizma, ki bo potekal 22. maja v Rogaški Slatini.

Znak Slovenia Green je osnova za zeleno promocijo in zelena doživetja. Občina Moravske Toplice želi s pridobitvijo znaka zelena destinacija spodbuditi ponudnike turističnih nastanitev v občini, ki so imetniki enega izmed okoljskih znakov za turistične nastanitve, ki jih priznava Zelena shema slovenskega turizma (ZSST), da se vključijo v ZSST ter pridobijo znak Slovenia Green Accommodation. Ob tem želi Občina Moravske Toplice spodbuditi tudi k pridobivanju znaka Slovenia Green Park Krajinski park Goričko ter motivirati za pridobitev znaka tudi lokalne turistične agencije in atrakcije.

Foto: arhiv Pomurec.com

Vključitev prinaša dodatno trženjsko podporo s krovne, nacionalne ravni slovenskega turizma, kar bo ponudnikom zagotavljalo večjo prepoznavnost na domačem trgu in na tujih trgih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2019 ob 14:10 DF-LUP gost

      180 krat imajo onesnaženo vodo za kopati pa te dobijo priznanje Bog nam pomagaj.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2019 ob 16:59 gost gost

      Ka se kitijo, ka so v Krajinskim parke Goričko, ene njuve vesi v občini so v parki Moravske Toplice z okuženov vodov pa nikdar!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.