https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Velikonočni pirhi štirih dežel že četrtič na stolpu Vinarium Lendava

Lendava, 04.04.2019 ob 10:10  

V kupoli razglednega stolpa Vinarium Lendava se je odvila krajša slovesnost ob otvoritvi razstave Velikonočni pirhi štirih dežel. Razstava z velikonočno tematiko na stolpu poteka že četrto leto zapored, na njej se do konca aprila predstavlja 21 razstavljavcev iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije.

V razstavnih vitrinah so tako na ogled pretežno pirhi, ki so nastali v različnih tehnikah, med katerimi sta najbolj razširjeni tehnika batik, kjer s posebno pisalko nanašajo stopljen vosek na jajce, ter tehnika praskanja,  ko se na pobarvano jajce z ostrim nožkom praska ali po domače škraba različne, predvsem spomladanske motive. Med razstavljavci sta letos prvič tudi mojstrica domače obrti s tipičnimi belokranjskimi pisanicami ter tudi izdelovalec posebnih velikonočnih pisanic iz Novega Sada – ki je sicer član lokalnega kulturno-turističnega društva – ki gosja, račja, kokošja in celo nojeva jajca pretvarja v prava umetniška dela. 

Program ob otvoritvi je popestril nastop harmonikarjev Glasbene šole Lendava, obiskovalci pa so si poleg razstave pirhov lahko ogledali tudi priložnosti katalog, ki je nastal ob omenjeni razstavi. Razstava Velikonočni pirhi štirih dežel bo na ogled do 30. aprila 2019. 

Na ploščadi pred stolpom ob razstavi pirhov obiskovalce vabi tudi pisanica velikanka, ki je nastala izpod čopičev umetnikov naive iz Molve z motivi prizorov štirih letnih časov in je plod tesnega prijateljskega sodelovanja med Turistično zvezo Lendava vabi in Turističko zajednico Koprivačko – križevačke županije. 

Sicer pa bo velikonočna tematika poleg razstave na stolpu v Lendavi tudi v tednu pred veliko nočjo, med 12. in 14. aprilom, ko bo v zgornjem preddverju Gledališke in koncertne dvorane na ogled razstava Pirhi, vino in velikonočni izdelki.

Foto: Fb Vinarium Lendava 
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2019 ob 19:05 lepec gost

      Elephant tojaš

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.