https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Krogu so spoznavali in nabirali čemaž

07.04.2019 ob 14:00  

Danes, 7. aprila, je pri brodu pri Muri v Krogu potekala delavnica z naslovom "Čemažev dan". Delavnico je organiziral Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z društvom Panonentum in Kajak kanu klubom Mura Krog.

Na tradicionalni delavnici, ki se je pričela ob deseti uri so zbrane najprej pozdravili ter jih predstavili potek dneva. Nato so se ob reki Muri odpravili na sprehod ter na vmesnih postankih spoznavala bogat rastlinski svet ob reki. Gost na dogodku, Lovro Vehovar je obiskovalcem opisoval rastline, jim predstavil njihove pozitivne učinke, ter pri kakšni tudi opozoril na morebitno nevarnost. Poleg čemaža so spoznavali še koprivo, hmelj, vijolice, pljučnik, regrat, akacijo, nekatere invazivne rastline, kot je zlata rozga in druge.

Nato so čemaž in ostale rastline skupaj nabirali ter jih kasneje skupaj pregledali in konzervirali. Po končanem nabiranju so se obiskovalci vrnili na začetno točko, kjer jih je že čakalo kosilo, nato pa so še demonstrirali načine shranjevanja nabranih rastlin ter tudi predstavili recepte.

Dogodek je bil namenjen spoznavanju in preživljanju časa v naravi, zato so se ga lahko udeležili tudi otroci, ki so s še posebno vnemo lotili nabiranja rastlin ter spoznavali bogastvo narave ob reki Muri. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2019 ob 15:39 Godžiro gost

      Bilo bi dobro , če bi eni še upoštevali kakšne omejitve hitrosti na cesti proti brodu na Muri , nej pa ka se zaletavlejo kak idioti , pa še z otroci v avtu , res lepo in vzgojno .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2019 ob 17:55 gostonj gost

      Te pa de pa rdeči krijž cejlo noč vozo te nabiralce v bolnico ka vse skup naberejo ka poznajo in ka nej

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2019 ob 9:46 gost gost

        Kdaj in kje je bil objavljen čas in kraj dogodka, ali pa je bilo dogajanje namenjeno samo sebi ?!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.04.2019 ob 9:58 čemažek gost

      bilo je objavljeno na njihovi strani, zavod za kulturo ms je imel objave, mislim da tudi bilo povedano na radiu....skratka če si ščel si šel , če ne pa samo zaviraš

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2019 ob 20:20 gostt gost

        08.04.2019 ob 9:58 čemažek gost bilo je objavljeno na njihovi strani (čigavi ??), zavod za kulturo ms je imel objave, mislim (samo misliti je premalo!!) da tudi bilo povedano na radiu....skratka če si ščel si šel , če ne pa samo zaviraš

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.