https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občina Ljutomer še naprej ostaja brez letošnjega proračuna

08.04.2019 ob 17:50  

Danes je potekala 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer svetniki znova niso potrdili dopolnjenega predloga proračuna, so pa sprejeli sklep o podaljšanju začasnega financiranja.

Konec marca smo pisali o 3. redni seji Občinskega sveta Ljutomer, ki zaradi odsotnosti večine svetnikov, ni bila sklepčna. Županja Občine Ljutomer Olga Karba je zato danes ponovno sklicala to sejo, ki so se je tokrat z izjemo ene svetnice udeležili vsi.

Tako so ljutomerski svetniki in svetnice končno obravnavali predlog odloka o proračunu občine, ki je bil po javni razpravi in obravnavi občinskih komisij ter odborov dopolnjen. Spremembe v dopolnjenem odloku pa je predstavila županja in ob tem tudi pojasnila zakaj nekaterih pripomb niso obravnavali.

Kljub temu da je bil odlok o proračunu dopolnjen, pa svetniki z njim še vedno niso zadovoljni, saj so ga z 8 glasovi za ter 12 glasovi proti zavrnili. So pa potem sprejeli sklep o nadaljevanju začasnega financiranja.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2019 ob 22:42 lotmeržonec gost

      SRAM NAJ VAS BO !!!!! Svetniki in županja, sedaj se pa malo že zresnite. Ne podpiram županje in njenih svetnikov in še manj koalicije vseh barv levo in desno. Ampak to kar sedaj počnete je pa že višek. Druge občine so že davno sprejele proračun in delajo na polno. Tukaj se pa pol leta od lokalnih volitev še vedno prepirate za oslovo senco. Sramota ZA VSE!! Tako za županjo in njene svetnike, kot koalicijske svetnike, da se v pol leta ne uspejo prmakniti z mrtve točke. Kaj ste bili za to izvoljeni, da tam na Vrazovi 1 sedite, vlečete sejnine in zezate narod? Speljite se! VSI STE ISTI !!!!

      28 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2019 ob 8:57 Domoci gost

        Malo se pitej kdo namerno blokira proracun, kdo organizirano ne hodi na seje pa te guci...

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.04.2019 ob 8:01 gost

      Ne razumem kako ste ljudje lahko volili take psiho... za svetnike jaz bi se na vasem mestu drugic prej pozanimala kdo je kaj preden bi ga volila halo zdaj pa imamo sranje vsi ki tu zivimo ,,zbudite se svetniki,, dajmo se eno himno

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.04.2019 ob 8:31 Prlek gost

      Zbudi se naj ze koncno zupanja in naj zacne sodelovati, njeni svetniki so itak le fikusi. In naj se ze sprijazni da obcina ni njena privat firma...

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2019 ob 9:01 Domoci gost

        Kdo pa ma nesmiselne zahteve? Zupanja s fikusi ali preostali del ki ne dela drugega kak zavira razvoj obcine samo zaradi lastnih interesov? Sodelovanje je dvostransko.

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.04.2019 ob 10:05 Občan gost

      Farsa z ene in druge strani. Domaci ti pa če si 8 let živel na račun svoje žene pa boš se moga z tem sprijazniti ka neboš več bra bolniške in uživa brezdelja. Upam pa tudi da bo v kratkem razpuščena ta nesposobna OU ker delajo z najmanjšim naporom in sebi v korist. Lotmerk zbudi se.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.04.2019 ob 10:40 Domoci gost

        Ne na pamet. Vsaki ma svojo mnenje, strinjan se s prvin stavkon. Kar se pa tice mojega dela pa je nepotrebno tu debatirati. Aja pa nisem na bolniski, pa brezdelja tudi ne uzivan.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.04.2019 ob 10:45 Lotmerk na kvadrat gost

      Keko sen glejo posnetek sta glovna tak Nemec pa Gošjak, celotno koalicijo vodita jidva.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.04.2019 ob 11:13 Občan gost

      No Domaci ko mačku stopiš na rep zacvili in pri tebi se je to potrdilo. Enkrat pa bo v Lotmerki potrebno narediti red in začet upoštevat ljudi in ne samo sebe gledat.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.04.2019 ob 12:47 tunč gost

      Večni direktor in nesojeni župani bi pač radi virtili. So pa eni in drugi za sto vr...v. Kak županja s svojimi fikusi tak ostala barvna lestvica. Dvomim, da bodo dosegli dogovor. Mi je pred časom poznavalec politike pravil, da proračuna še dolgo ne bo in je imel prav. Sedaj se bomo štiri leta tak počasi bockali.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.04.2019 ob 14:25 Obupanec gost

      Zares žalostno, izvoljeni da delajo za ljudstvo gledajo pa samo kako bi eni drugim nagajali. Isto kot če gledamo otroke v vrtcu ko se kregajo katera je lopatica v pesku. Zanima me ali je sploh mogoče da se bo ta sestava občinskega sveta kdaj sploh zresnila in že začela delati za dobro celotne občine

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.04.2019 ob 17:24 prlek gost

      To nemreš vervati. Eden bolj pameten kak drüge. Tak ka jin že škode. Eni pa ovi nič haska z jih. Fsi so glihne. Zaj vemo zakaj je takšna sila na listah pred volitvame. Z lakti ste si pot delali to na Vrazovo 1. Zaj te nekaj pokošte. Eni pa drüge. Okoli občinske uprave pa je tak škoda besed. Sami sebi namen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.04.2019 ob 10:07 Rumeni jopič gost

      Teh 12 apostolov bi javna sredstva prijateljskim društvom razdelilo kar mimo javnih razpisov. Takšnega šank-demokratičnega populizma s pridihom kronizma pa še ne. Joj, joj...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.04.2019 ob 17:33 Franc gost

      Vsi so isti, pret je županja klubovala, zdaj pa kontra. Pa smo v isti riti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.04.2019 ob 18:39 gost

      Vij štajerci lotm. ste zelo betežni ! sami kajiri modruvlete, prazno slamo mlatite,. pa što de vam vladal ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.