https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Glasbeniki so se pomerili na 1. Soboškem festivalu mladih glasbenikov

13.4.2019  

V organizaciji Glasbene šole Murska Sobota je potekal 1. Soboški festival mladih glasbenikov.

Festival je v osnovi zastavljen kot motivacijski dogodek za učence in njihove mentorje, katerega namen je spodbujanje razvoja mladih glasbenikov, izmenjava pedagoških izkušenj med mentorji, odkrivanje nadarjenih učencev in spodbuda pri njihovem razvoju ter nadaljnjem glasbenem izobraževanju.

Tekmovanje je bilo namenjeno učencem glasbenih šol severovzhodne Slovenije ter partnerskih glasbenih šol. Na odru Glasbene šole Murska Sobota se je zvrstilo veliko nadarjenih mladih glasbenikov pevcev, pianistov in violinistov. Skupno jih je bilo 55, bili pa so iz GŠ Murska Sobota, GŠ Lendava, GŠ Karol Pahor Ptuj, GŠ Gornja Radgona, GBŠ Antona Martina Slomška, Konservatorija za glasbo in balet Maribor, GŠ Ilirska Bistrica, ZGŠ v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju in GŠ Slovenska Bistrica.

Podeljenih je bilo 35 zlatih, 17 srebrnih, 2 bronasti priznanji in 1 priznanje za udeležbo. Priznanja so ter posebne nagrade so podelili v soboto, 6. aprila, ko se je festival zaključil s finalnim koncertom prvonagrajencev vseh kategorij.

Zahtevno nalogo izbire absolutnega zmagovalca - lavreata 1. Soboškega festivala je prevzela 3-članska ocenjevalna komisija v sestavi: Blaženka Arnič Lemež, prof., Tatjana Vasle, prof. in Eva Pal, prof.. Lavreat 1. Soboškega festivala si je priigrala violinistka Živa Jurič iz GBŠ Antona Martina Slomška, mentorica: Andreja Klinc, korepetitorka: Ana Gnezda.

Tudi občinstvo je lahko izbralo zmagovalca finalnega koncerta po svojem okusu. Nagrada občinstva je pripadla dvema finalistkama: pianistki Hani Taškov iz GŠ Murska Sobota, mentor: Predrag Šantek in violinistki Živi Jurič iz GBŠ Antona Martina Slomška, mentorica: Andreja Klinc.

Foto: Gabriela Bratina, GŠ Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.