https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prijavite se na fotografski natečaj

12.04.2019 ob 12:00  

V sklopu Evropskega tedna mladih je MLADINSKI SVET MURSKA SOBOTA pripravil fotografski natečaj s tematiko "Demokracija in jaz".


Na fotografskem natečaju lahko sodelujejo vsi, ki bodo med 12. in 26. aprilom 2019 poslali fotografijo, katera prikazuje demokracijo skozi oči mladih. Tričlanska žirija bo izbrala tri najboljše fotografije in jih tudi nagradila. Vse prejete fotografije bodo razstavljene v Dvorcu Rakičan. Odprtje razstave bo potekalo 10. maja 2019 ob 16. uri. Na razstavi bodo podelili nagrade in pripravili delavnico za mlade, kjer bodo skušali približati temo demokracije. Celoten dogodek bo potekal med 16. in 19. uro v Dvorcu Rakičan.

Prijava na foto natečaj:

Naredi fotografijo na tematiko "Demokracija in jaz" in jo skupaj s podpisano izjavo* pošlji na elektronski naslov: mladinski.svetms@gmail.com vključno do 26. aprila 2019.
*S podpisano izjavo dovoljuješ objavo in uporabo svoje fotografije za namen promocije Evropskega tedna mladih in fotografske razstave.  

Več o MLADINSKEM SVETU MURSKA SOBOTA in Evropskem tednu mladih najdete TUKAJ.

Kaj je Evropski teden mladih (ETM)?

Evropski tedni mladih, ki od leta 2003 potekajo vsaki dve leti, predstavljajo priložnost za predstavitev številnih možnosti, ki jih Evropska unija omogoča za mladim, razprave o aktualnih temah za mlade in mladinski sektor ter praznovanju zgodb o uspehih. Aktivnosti, ki jih organiziramo nacionalne agencije programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota ter Evropska komisija v sodelovanju z mladimi, udeleženci projektov sprejetih v oba programa, mladinskimi organizacijami in oblikovalci politik, potekajo na evropski, nacionalnih in lokalnih ravneh po vsej Evropi. V zadnji izvedbi Evropskega tedna mladih, maja 2017, je bilo izvedenih okrog 1000 dogodkov, na katerih je sodelovalo več kot 112.000 udeležencev. V Sloveniji smo pred dvema letoma skupaj s partnerskimi organizacijami iz mladinskega sektorja in širše izvedli več kot 20 dogodkov, osrednji dogodek pa je predstavljal Mladinstival – festival mladinskega dela, ki se ga je udeležilo več kot 300 mladih, predstavnikov organizacij iz mladinskega sektorja in odločevalcev.

Evropski teden mladih 2019

Letošnji Evropski teden mladih bo že deveti zapovrstjo. Potekal bo med 29. aprilom in 5. majem 2019, osrednja tema letošnjih aktivnosti pa je »Demokracija in jaz«. Sporočilo osrednje teme ETM 2019 je, da imamo vsak dan priložnost, da vplivamo na odločitve, ki zadevajo vse nas. Glasovanje na volitvah (formalna demokracija), bodisi lokalnih, nacionalnih ali evropskih, je najpomembnejši izraz demokratične udeležbe, še zdaleč pa ne edini. Kar se zgodi ali dogaja med volitvami, je enako pomembno za delovanje demokracije: vključevanje v prostovoljsko delo, razprava z oblikovalci javnih politik in odločevalci, udeležba na protestih pred vladnimi zgradbami ali bojkotiranje (demokracija v praksi). Pri tem ne gre spregledati tudi pomena novih oblik komuniciranja, ki gredo z roko v roki z novimi oblikami izmenjave mnenj v demokratični areni.


Ključ do vključenosti

Na nacionalni agenciji MOVIT so v okviru v sklopu nadaljevalnih aktivnosti projekta Ključ do vključenosti: Evropska solidarnostna enota objavili razpis za sofinanciranje projektov, katerega namen je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2019, ki povezujejo solidarnost, participacijo in mlade z manj priložnostmi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.