https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

39. Maraton treh src se približuje

11.04.2019 ob 15:00  

Športni navdušenci so že začeli z odštevanjem do najbolj srčne tekaške prireditve v Sloveniji, saj nas do Maratona treh src loči le še dober mesec dni. Organizatorji so že v nizkem štartu – še zadnjič pred jubilejno 40. obletnico.

V soboto, 18. maja, v Radencih ponovno pričakujemo pisano množico tekačev in pohodnikov, ki se jim bodo pridružili tudi atleti, ki se bodo letos pomerili za naslov državnega prvaka oziroma prvakinje na 21 km.

Za dodatno svežino prireditve bo poskrbela letošnja novost: tek s štirinožnimi prijatelji. Odlično vzdušje bo pričaral pester spremljevalni program, ki ga bo v petek popoldan odprla testeninka z rekorderko Slovenske planinske poti Katjo Kegl Vencelj, za glasbeni vrhunec pa bo na sobotni večer poskrbela Alya.

Testeninka v družbi rekorderke Slovenske planinske poti

Program 39. Maratona treh src se pričenja že na predvečer tekaške prireditve s testeninko - novostjo lanskega leta, ki so jo tekači sprejeli z navdušenjem. Udeleženci se bodo lahko v petek, 17. maja, med 17. in 21. uro, po prevzemu startnih številk, na terasi hotela Radin oskrbeli s pravo mero energije, pa tudi motivacije.

»Na testeninki se nam bo pridružila domačinka, Katja Kegl Vencelj, ki je na 600 km dolgi trasi Slovenske planinske poti premagala 45 tisoč višinskih metrov in s tem postavila nov rekord. S tem želimo udeležence motivirati in jim poslati pomembno sporočilo - ne glede na to, kako se tekači maratona med seboj razlikujemo, smo si enaki v želji, da presegamo sami sebe,« je poudaril Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora.

S sosedskim paketom še intenzivnejše čezmejno povezovanje

Letošnji tekaški praznik Radencev dodatno krepi pred štirimi leti obujeno tradicijo čezmejnega sodelovanja in povezovanja s sosednjo občino Bad Radkersburg oz. avstrijsko Radgono. Poleg gostovanja dela tekaške proge, ki pri maratonu kar štirikrat prečka državno mejo, pri polmaratonu pa dvakrat, so organizatorji na obeh straneh meje stopili korak naprej.

»Prvič se bosta na podlagi sodelovanja povezali tudi dve prireditvi - Maraton treh src in naš tek čez drn in strn Parktherme Wüstenlauf, ki se bo v novi preobleki odvijal 29. junija,« je priložnost za nadaljnje sodelovanje v regiji povzel Heinrich Schmidlechner, župan občine Bad Radkersburg (avstrijska Radgona). V ta namen bodo organizatorji na obeh straneh meje oglaševali »Sosedski paket«, ki tekačem omogoča ugodnejšo udeležbo obeh tekaških prireditev, in sicer bo štartnina za oba teka v paketu znašala 50 evrov.

Novost za rekreativce: Tek s štirinožnimi prijatelji

Da Maraton treh src raste, se razvija in v Radence privablja vse bolj pestro množico tekačev, dokazuje letošnja novost - Tek s kužki. S tem Radenski maraton postaja prva slovenska tekaška prireditev, ki se je lahko udeležijo tudi lastniki psov s svojimi ljubljenčki. Zanje bo organizirana ločena, kilometer dolga trasa, kjer bodo imeli tekači priložnost za rekreacijo in sproščeno druženje v družbi pasjih prijateljev. Na dogodku bo prav tako zagotovljen posebej ograjen prostor, obilo sence, osvežitve in strokovna podpora, kužki pa so dobrodošli tudi na Pohodu treh src.

Radenci kot popoln paket gostoljubja, ki združuje rekreacijo, druženje in relaksacijo

Tekaška prireditev, gostoljubje domačinov in idilična pokrajina v Pomurje že tradicionalno pritegneta tekače, pohodnike in njihove spremljevalce iz vseh koncev Slovenije, pa tudi tujine. Poleg pestrega programa, ki mu bo »piko na i« dodal koncertni nastop energične glasbenice Alye, so za vse udeležence pripravili poseben maratonski paket.

»Tretji majski vikend se v Radence tradicionalno ne pride samo za en dan, ampak bodo lahko udeleženci tudi letos izkoristili poseben paket »Maratonski vikend« in soboto preživeli v družbi vsaj dvakratne množice obiskovalcev kot je prebivalcev v celotni občini Radenci. Je pa bila med tekači odlično sprejeta tudi lanskoletna novost, petkova testeninka na terasi hotela Radin, zato so v Radence poleg tekačev in pohodnikov vabljeni tudi spremljevalci in ostali gostje iz pokrajine ob Muri, da v Radencih preživijo prečudovit konec tedna ob dodatni kulinarični ponudbi ter številnih aktivnostih, ki jih ponuja Zdravilišče Radenci - od preventivnih zdravstvenih programov, edinstvenih mineralnih kopeli, masaž do kopanja v termo-mineralni vodi na termah,« je povedal predstavnik Zdravilišča Radenci, Gorazd Gider.

Do 17. aprila ugodnejše prijave

Prijavnina na maraton, polmaraton, 10 km in 5 km je do 17. aprila 2019 ugodnejša in znaša 30 evrov, za skupine nad 10 tekačev pa 28 evrov. Na Maraton treh src se sicer lahko enostavno prijavite prek www.maraton-radenci.si vse do 7. maja, po tem pa bo mogoča le še prijava na dan prireditve.

Poleg pravočasnih fizičnih priprav organizatorji priporočajo, da udeleženci - tako profesionalni kot rekreativni, poskrbijo za pravočasni prihod na start. »V Radencih in okolici je tako zaradi samega poteka tekaških prog kot tudi zaradi množične udeležbe tekačev v času maratona vzpostavljen poseben prometni režim. Zato ponovno poudarjamo - odpravite se pravočasno, upoštevajte navodila in zapore cest ter, če je le možno, startne številke prevzemite že pred dogodkom,« je poudaril Marko Pintarič, generalni sekretar organizacijskega odbora maratona.

Startne številke bo možno prevzeti v torek 14. in sredo, 15. maja v Hervisu v ljubljanskem BTC-ju, v četrtek, 16. maja, v Hervisu v mariborskem Europarku ali pa v petek, 17. maja, na testeninki v Radencih. Štartne številke bo prav tako možno dvigniti na dogodku samem, v soboto, 18. 5., a le do 8.45.

Foto: FB Maraton Treh Src ter arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2019 ob 21:47 VEJKA gost

      Ne me basat, tek z štirinožci, pa kaj se vam je zrolalo?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.