https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V dobrodelne namene Kosovi podarili kar 36 lovskih knjig

17.04.2019 ob 15:00  

V duhu petkove otvoritve sejemskega trojčka LOV, RIBOLOV in NATURO se je sejemsko vzdušje nadaljevalo tudi v soboto. Poleg tega, da je sejem LOV strokoven in poučen, je tudi zabaven in tekmovalen. Obiskovalci lahko uživajo v predstavitvah puškarskega poklica in terenskih vozil, spremljajo nastope lovskih rogistov in pevskih zborov. Državna razstava psov vseh lovskih pasem CAC je požela veliko zanimanja. Sobota je bila tudi Slovenski lovski dan s strokovnimi posveti, v hali A se predstavljajo številne organizacije in podjetja, ki jim poslanstvo lovstva predstavlja poseben način življenja in delovanja.


Med velikimi zanesenjaki in tistimi, ki so na prvih sejmih LOV aktivno sodelovali z organizatorjem, Pomurskim sejmom, je bil Jožef Kos iz Ključarovcev pri Ljutomeru. Njegovo življenje je bilo polno, posebno naklonjen pa je bil naravi, kot vinogradnik in lovec. Dolgoletni starešina Lovske družine Križevci je za sabo zapustil veliko zapuščino poleg pušk. Številne trofeje so že leta v lovski sobi, tam pa so se v vseh letih nabrale številne knjige s področja lovstva. Okoli 40 jih je bilo.

Njegov sin Mitja Kos z ženo Tjašo ni hotel, da bi se na knjigah nabiral zgolj prah. Tjaša Kos je na otvoritvi sejma spoznala mag. Lada Bradača, predsednika Lovske zveze Slovenije, in ga vprašala, ali ima Lovska zveza Slovenije knjižnico, da bi podarili knjige o lovski tematiki. Gospod Bradač je predlagal, da bi knjige podarili Lovskemu dobrodelnemu združenju DIANA. Omenjeno društvo namreč z licitacijo knjig pomaga pomoči potrebnim ljudem, zato denar zagotovo gre v prave roke.

Tako je sobotno dogajanje na sejmu poleg strokovnosti, zabave in tekmovanja dobilo še noto dobrodelnosti. V imenu družine Kos je Tjaša, sicer vodja protokola na Pomurskem sejmu, v spremstvu Janeza Erjavca, predsednika uprave Pomurskega sejma, mag. Lada Bradača, predsednika Lovske zveze Slovenije, in sodelavcev članom Lovskega dobrodelnega združenja DIANA predla kar 36 lovskih knjig. Po zahvali in hitrem pregledu knjig je bilo rečeno, da je knjižna zbirka izjemno zanimiva, knjige, izdane med letoma 1972 in 2008, pa zelo dobro ohranjene. Tjaša Kos je povedala, da so v družini veseli, da lahko dvakrat pomagajo, knjige bodo dobile nove dobre lastnike, hkrati pa bo nekomu po licitaciji vsaj nekoliko olajšano življenje.

Za zaključek dogodka so poskrbeli rogisti iz Kulturnega društva križevski rogisti. Naključje je hotelo, da so Tjašo srečali tik pred začetkom dogodka, je pa bil ravno Jožef Kos že leta 1982 pobudnik ustanovitve skupine rogistov Lovske družine Križevci.

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2019 ob 22:08 diana gost

      Ufff, dobra milfa. Prava femme fatale.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.04.2019 ob 9:28 Pepek gost

      Grda je, kak poziv za vojsko!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.