https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mladi spregovorili o solidarnosti

Rakičan, 18.04.2019 ob 11:00  

RIS Dvorec Rakičan je v sodelovanju z Zavodom za razvoj mobilnosti mladih (MOVIT) organiziral regionalni dogodek v sklopu aktivnosti Dajmo solidarnosti zagon!. Dogodek je potekal včeraj v RIS Dvorcu Rakičan.


Mladi so skupaj s strokovnjaki s področja mladinskega dela raziskali, ali je solidarnost vrednota in če, kako jo živimo kot posamezniki in kaj pomeni za družbo.

Kot je povedal Blaž Ščavničar, eden od organizatorjev dogodka, sam dogodek vsebinsko pomembno sovpadata s časom, ko je solidarnost zaradi vse večjega individualizma na preizkušnji in jo je zaradi tega kot družbeno vrednoto potrebno še posebej krepiti.

"Preko izkustvenih delavnic, ki smo jih skupaj s strokovnjaki s področja mladinskega dela izvedli na samem dogodku, smo mladi in vsi ostali, vpeti v mladinsko delo, iskali ideje, kaj solidarnost za nas sploh je oz. kaj nam pomeni in kako jo še bolj prenesti v naš vsakdan. Tako individualno kot skupinsko  smo skozi razpravo, igro vlog ter drugih nekonvencionalnih in inovativnih metod (uporabili smo npr. tudi pametne telefone) pridobivali ideje, kako si mladi predstavljamo bolj solidarno družbo. Tekom dogodka pa smo bili informirani tudi o možnostih mobilnosti v okviru programa Evropske solidarnostne enote na področjih prostovoljstva, zaposlitve in pripravništva."

Aktivnost Dajmo solidarnosti zagon! je sestavljena iz 12 regionalnih dogodkov, enega nacionalnega sektorskega dogodka in enega nacionalnega medsektorskega dogodka. Vsakega od omenjenih regionalnih dogodkov v svoji regiji v sodelovanju z Zavodom za razvoj mobilnosti mladih (MOVIT)  organizira regionalni partner Eurodesk Slovenija, katerega vloga je v prvi vrsti mladim posredovati informacije o priložnostih za mobilnost mladih v Evropi in informacije o evropski mladinski politiki ter s tem spodbujati participacijo mladih.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.