https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izredna seja sklicana dobronamerno, odzvala se je Neodvisna stranka Pomurja

18.04.2019 ob 12:30  

V Neodvisni stranki Pomurja – NSP so se odzvali na sporočilo kabineta župana MO Murska Sobota, da potrebe po opravičilu Antonu Slavicu glede izredne seje, ki bo prihodnji teden, ne razumejo. V kabinetu župana MOMS dr. Aleksandra Jevška menijo, da so pobudo svetnika Antona Slavica, da skličejo izredno sejo o Pomurskih lekarnah vzeli dobronamerno.


Naj spomnimo, za prihodnji teden je sklicana izredna seja Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota, katere tema bo nespoštovanje predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota. Na vabilu piše, da je pobudnik seje nekdanji župan soboške občine Anton Slavic iz Neodvisne stranke Pomurja.

Ta se je na sklic seje tudi odzval z opozorilom, da sklicana izredna seja z navedeno točko nima nič skupnega z njegovo pobudo, ki jo je na 4. seji Mestnega sveta MO Murska Sobota podal zaradi, že tri leta, nevzdržnih odnosov med MO Murska Sobota in Javnim zavodom Pomurske lekarne. Ob tem je zahteval opravičilo in tudi umik njegovega imena z vabila kot pobudnika seje. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

V kabinetu župana MOMS dr. Aleksandra Jevška menijo, da so pobudo svetnika Antona Slavica, da skličejo izredno sejo o Pomurskih lekarnah vzeli dobronamerno. "Kot iskreno željo svetnika Slavica, da se razčistijo vse dileme okrog Pomurskih lekarn. Zato je župan dr. Aleksander Jevšek pobudo sprejel in naročil pripravo gradiva za izredno sejo mestnega sveta.

Sodeč po zadnji reakciji g. Slavica je potrebno ugotoviti, da ni problem, da je župan sklical izredno seja ampak gradivo, ki razkriva VZROK zaostrenih odnosov med MOMS in vodstvom Pomurskih lekarn. 365.399.877,35€ - 1.037.957,65€ = 364.361.919,70€ plačil blaga in storitev brez javnega naročila. To je razlog slabih odnosov. To, da MOMS ne pristane na oškodovanje občanov na račun lobijev iz farmacije.

S tem odzivom zaključujemo javno polemiko z g. Slavicem. 25.4.2019 ob 13h bo javna izredna seja mestnega sveta, kjer bo vsak svetnik imel možnost skupaj z vsemi vabljenimi razpravljati o vseh dilemah glede Pomurskih lekarn. Tudi o vprašanju ali si Pomurke in Pomurci zaslužijo, da je vodstvo Pomurskih lekarn na njihov račun izvedlo za 364.361.919,70€ plačil blaga in storitev brez javnega naročila."

V kabinetu župana MOMS Aleksandra Jevška menijo, da potrebe po opravičilu ni, v Neodvisni stranki Pomurja – NSP pa so drugačnega mnenja. V sporočilu za javnost so danes zapisali: »V Neodvisni stranki Pomurja - NSP ugotavljamo, da v kabinetu župana MOMS potrebe po opravičilu ne razumejo. Vsaj tako sledi iz sporočila kabineta župana. Razumejo pa se dobro na spreobračanje besed, na jemanje besed iz konteksta in komentarje, ki nimajo dejanske podlage.«

Ob tem dodajajo, da je njihov edini cilj zavarovati interese občanov, sodelovanje in povezovanje pomurske regije. »Besedne "telovadbe" se ne lotevamo in želimo stvari povedati tako, da jih občani razumejo,« so še zapisali in dodali nekaj obrazložitev:

» 1. Opravičilo je g. Anton Slavic zahteval zato, ker dnevni red sklicane izredne seje Mestnega sveta MO Murska Sobota nima nič skupnega z vsebino njegove pobude, kljub temu pa je naveden kot pobudnik seje.

2. V stranki NSP menimo, da je potrebno ugotoviti:

- Zakaj posamezniki iz MO Murska Sobota finančno in kadrovsko slabijo Pomurske lekarne?

- Zakaj posamezniki iz MO Murska Sobota ovirajo in skoraj preprečujejo delovanje Pomurskih lekarn?

- Zakaj se Pomurskim lekarnam preprečuje nakup objekta v Grajski ulici blizu zdravstvenega doma v katerem poslujejo, kar lahko privede do zaprtja lekarne?

- Zakaj tako mačehovski odnos do kolektiva Pomurskih lekarn, ki si zasluži samo pohvale in ima svoj del zaslug, da je direktor dobil največje priznanje za delo in razvoj lekarniških dejavnosti, ki se podeljuje letno samo enemu kandidatu?

- Zakaj nesprejemljivi odnosi v svetu zavoda Pomurskih lekarn med MO Murska Sobota in ostalimi občinami?

To so dejanski problemi. Na dnevnem redu izredne seje pa je točka, ki omogoča zgolj obsojanje lekarn zaradi javnih naročil. Za kar pa MO M. Sobota, kot le ena od soustanoviteljic, ni pristojna.

3. Iz kabineta župana izražajo tudi bojazen, da kdo vrši pritisk na g. Slavica in ga je treba zaščititi. Nihče ne vrši na nikogar nobenega pritiska, če pa treba koga zaščititi, so to Pomurske lekarne, ker menimo, da je cilj njihovo razbitje. Po tem pa se bo že našel kdo iz Maribora ali drugod in dejavnost privatiziral.«

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2019 ob 14:59 vijolica gost

      Končno nekaj razumnega, kar zveni dovolj pošteno in pametno v zvezi z najbolj neokusnim, pritlehnim, nesramnim, pokvarjenim, škodoželjnim in razdiralnimi namerami uperjenimi proti Pomurskim lekarnam in osebno proti direktorju gospodu Zajcu. Pa tisti, ki vodite in vzpodbujate ta pogrom res nimate trohice poštenja in zmernosti v tem svojem strupenem napihovanju. Ne vem, kako bi se počutil kateri od vas( saj vemo kdo), ali člani njegove družine, če bi mu podoben trop delal to, kar počnete vi g. Zajcu in P. lekarnam. PL so še eno od redkih podjetij, ki živi, se samo hrani, skrbi za preskrbo z zdravili za vse Pomurce in za svoje zaposlene. Denar, ki ga zasluži in privarčuje nekdo drug, je res lepo pobasati in zapraviti za neumne in nekoristne namene. Ne morem razumeti, da ste nekateri popolnoma izgubili kompas in ste samo še za pot preko mrtvih, če je treba, samo, da izpolnite svoje, malo da ne bolne, ambicije. Ljudje božji, mi, verjetno za vas nepomembni osebki, smo vam dali pooblastila in moč, da boste za nas delali in se odločali tako, da nam bo vsem lepše in lažje, v teh dokaj neprijaznih časih, za veliko ljudi. Potem pa smo vedno pogosteje priče vašim gladiatorskim eskapadam . Stopite že enkrat preko črte, ki vas postavlja proti ljudstvu, ki vas je izvolilo in bodite z nami in za nas( pa tudi zase in svoje poštene obraze)!

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2019 ob 20:39 Ne laži gost

        vijolica Idi malo dale od M.Sobote pa primerjaj cejne, boš vido kak nas Pomurske lekarne čerupajo.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2019 ob 15:25 prašiči gost

      Zdravila plačuje zdravstvena zavarovalnica ne pa MOMS, konkretno dr. brez dokončane srednje šole in Đurov, kot policaj (mislim župana), ki navaja oškodovanje bi moral konkretno navesti iz oz. katere postavke so sporne.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2019 ob 16:14 BOLJŠEVIK gost

      BRAVO SLAVIC, ki je za razliko od Jevška pameten in razumevajoč gospod, ki si je penzijo zaslužil z poštenim delom in koristnim delom za Prekmurce. Kaj pa je naredil Jevšek ne da ni Prekmurec in nam soli pamet, celo življenje je meglo mešal iz afere v afero. Ne vem kaj ga žene njega in njegovega oprodo Đurova, da se non stop zaletavata v te Pomurske lekarne. To je neizmerna bolna želja prilastiti si čisto vse, pa kaj smo mi za vraga v enopartijskem sistemu ali kje ? Gospd Slavic naučite te ljudi reda in spoštovanja.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2019 ob 23:44 Kekec gost

      Slavic, ne daj se, ka bi te v svoj drek, ki ga že par lejt mejšajo, potejgnoli. Nepravilno (kao) poslovanje je samo izgovor v borbi za prevlado in pejneze, ki so v Pomurski lekarnaj.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2019 ob 23:47 Kekec gost

      Pa šče tou: DOBRONAMERNO! ha, ha, ha....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.04.2019 ob 2:17 Čergoli gost

      Kaj se to dogaja???? Drek mešalci mešajo drek s polno paro, ki smrdi daleč naokoli!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.04.2019 ob 18:41 čuček gost

      Soboški župan je _ _ _ _ _ _ sin.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.