https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Osnovna šola Veržej gostila tabor zdravih šol Slovenije

19.04.2019 ob 10:00  

Osnovna šola Veržej je ena izmed dvanajstih osnovnih in srednjih šol, ki je leta 1993 vzpostavila mrežo zdravih šol v Sloveniji. Le ta se odziva na probleme v zvezi z zdravjem otrok in mladostnikov ter izvaja preizkušene programe za promocijo zdravja na telesnem, duševnem, socialnem in okoljskem področju zdravja za učence, učitelje in starše. Šole tako izvajajo programe, ki vzpodbujajo pozitivno samopodobo učencev, vsestranski razvoj dobrih medsebojnih odnosov in izboljšanje šolskega okolja.

Šole ustanoviteljice se vsakoletno srečujejo na eni izmed šol, kjer se predstavijo, si izmenjujejo primere dobrih praks in idej. Takšen tabor zdravih šol je v četrtek, 18. 4. 2019, gostila Osnovna šola Veržej. Srečanja so se udeležili predstavniki, koordinatorji in učenci Zdravih šol ustanoviteljic, nekdanje ustanoviteljice, regijska koordinatorica Zdravih šol Pomurja Cecilija Sušec in koordinatorica mreže Zdravih šol Slovenije Mojca Bevc.

Goste je že ob prihodu čakalo zdravo okrepčilo. Učenci so se najprej predstavili s kulturnim programom. Vse prisotne sta nagovorila ravnateljica OŠ Veržej Marija Ferenc in koordinator zdrave šole Sašo Hladen.

Učenci so se za tem udeležili dveh aktivnosti: tehnik sproščanj pod vodstvom ZD Ljutomer in gibanja v naravi pod vodstvom šolskega športnega pedagoga Antona Štermana. Sledilo je zdravo kosilo, ki so ga pripravile kuharice šole in nato delavnice v Centru DUO. Tukaj so se gostje spoznali z lončarstvom, vsak izmed njih si je lahko izdelal tudi svoj lonček ali posodico. Preizkusili pa so se tudi v izdelavi velikonočnih izdelkov iz ličja.

Spremljevalce je v času delavnic na Občini Veržej sprejel župan Slavko Petovar, kjer so si tudi ogledali spominski sobi dr. Frana Kovačiča in Slavka Osterca. Vodeni ogled skozi Veržej se je nadaljeval do stanovanjske skupine Veržej, ki deluje v okviru vzgojnega doma. Učenci z vzgojiteljicami so se izkazali kot odlični gostitelji, saj so nam razkazali prostore, v katerih bivajo, razložili, kako poteka bivanje pri njih in nas pogostili z odličnim jabolčnim zavitkom.

Konec dneva sta popestrila animatorja iz Term Banovci, ki sta pripravil zanimive raziskovalno-poučne igre, skupaj z učenci pa so pripravili limonado in zdrave palačinke. Tako so zaključili prijetno druženje in se že veselijo naslednjega tabora zdravih šol, katerega gostiteljica bo Osnovna šola Bistrica ob Sotli.

Foto: Anastazij Rudolf

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2019 ob 12:21 Picekk gost

      Glede na fotografije prisotnih, dvomim, da se zdravo prehranjujejo. Pa tudi animator iz Term Banovci niti slučajno ne dosega intelektualnega nivoja učencev zaključnih razredov. Še prvošolcem težko parira. V bodoče bo potrebno malo več razmisleka pri pripravi programa.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2019 ob 8:31 Južek gost

      Jebenti, Slavek pa je fest doj zeja👍🏻

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.